Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Modriny a značné bolesti. Bojovníčku Gutovú nič nezastaví

Švajčiarska zjazdárka Lara Gutová-Behramiová vyviazla z nedávneho hrozivo vyzerajúceho pádu v pretekoch Svetového pohára v St. Moritzi bez vážnejších následkov.

15.12.2021 07:40
8. Lara Gutová-Behramiová Foto:
Lara Gutová-Behramiová.
debata

Najväčšia rivalka Petry Vlhovej v boji o veľký glóbus v uplynulej sezóne SP dokonca povedala, že jej štart počas najbližšieho víkendu v zjazde a super G vo Val d'Isere by nemal byť ohrozený.

Gutová-Behramiová sa počas nedeľňajšieho super G v takmer stokilometrovej rýchlosti vrútila do ochrannej siete, predtým sa ešte vo vzduchu pretočila a zostala ležať na turistickej časti zjazdovky.

Lara Gutová Behramiová Čítajte viac Shiffrinová bola zdesená. Ako je na tom Gutová?

Keďže v sobotňajších pretekoch zvíťazila, v celkovom hodnotení Svetového pohára jej patrí štvrtá priečka o 42 bodov za Petrou Vlhovou na treťom mieste. Líderkou je Američanka Mikaela Shiffrinová pred Taliankou Sofiou Goggiovou.

"Pred nárazom ešte raz zabrzdila, otočila sa a pritlačila si ruky k telu. Týmto Lara pravdepodobne ochránila niekoľko častí svojho tela,“ povedal Walter Reusser, šéf alpského úseku na Švajčiarskom lyžiarskom zväze, cituje ho portál denníka Blick.

Gutová-Behramiová sa k svojmu zdravotnému stavu najprv dva dni nevyjadrovala, čo bolo aj dobré znamenie vzhľadom na to, že prvotné správy zväčša informujú o ťažších zraneniach.

Vlhová vs. Shiffrinová ako ich nepoznáte Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Osemnásťročná Mikaela Shiffrinová na tlačovke...

„Mala som šťastie, vzhľadom na okolnosti je to celkom dobré. Mám niekoľko modrín v hornej časti tela, bolesti krku a ľavého ramena. Nie je to však nič vážne. Po pár dňoch bolesť prejde,“ uviedla 30-ročná stálica bielych svahov.

Švajčiarsky lyžiarsky hovorca Jérome Krieg jej slová doplnil: „V nedeľu večer absolvovala fyzioterapiu. Modriny zmiznú po pár dňoch.“

Úradujúca majsterka sveta v obrovskom slalome aj super G a víťazka 33 pretekov vo Svetovom pohári spadla po sérii 67 pretekov, v ktorých došla do cieľa. S odstupom času s nadhľadom skonštatovala, že super G je disciplína, v ktorej treba občas rátať aj s tvrdými pádmi.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

"Je to disciplína, v ktorej športovec posúva svoje hranice. V nedeľu bol počas pretekov aj vietor faktorom, ktorý ich ovplyvnil. Podmienky boli náročné, ale také mám rád.

Je to super G, ale patrí to k tomu. Som si istá, že počas víkendu sa bez väčších problémov objavím na štarte ďalších pretekov," optimisticky dodala švajčiarska zjazdárka.

Gutová-Behramiová sa ešte nachádza vo svojom dome v talianskom Janove, ale už vo štvrtok by nemala chýbať na tréningu vo Val d'Isere pred sobotným zjazdom.

debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #SP #Lara Gutová-Behramiová