Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trápenie Slovenky s českým pasom: Tvárim sa, že som OK, no nie som OK

Uplynulá sezóna bola z pohľadu česko-slovenskej slalomárky Martiny Dubovskej (29) ako z učebnice. Na troch pretekoch sa umiestnila v prvej desiatke, v celkovom hodnotení Svetového pohára získala o 153 bodov viac ako bolo jej predchádzajúce maximum a s prehľadom si zaistila účasť na olympiáde v Pekingu.

08.11.2021 09:34
Martina Dubovská Foto:
Martina Dubovská.
debata

Lenže to pekné obdobie len pár hodín pred štartom na MS zničila februárová smrť jej milovanej mamičky, ktorá bola účastníkom vážnej dopravnej nehody.

„Som šťastná, že som sa po toľkých rokoch konečne dostala do Top 10, ale od polovice sezóny som sa z toho kvôli udalostiam v rodine tešiť nedokázala,“ zverila sa Dubovská v relácii Na sieti tenistky a moderátorky Andrey Hlaváčkovej.

Tragédia sa na Liptáčke poriadne podpísala. Jazvy na srdci nezahojil zatiaľ ani čas. A asi nikdy nezahojí. „Celý život ma v lyžovaní podporovala. Bez nej by som to nerobila, pretože ma od malička vozila na tréningy aj po pretekoch. Lyžovaním stále žila celá rodina, ktorá sa mi prispôsobovala. Keby som s tým skončila, sklamala by som seba aj ju. Obetovala mi celý život,“ zverila sa.

Tím Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Mauro Pini - hlavný tréner.

Po smrti mamičky nemala na slalom ani pomyslenie. Napriek tomu z toho úmorného kolotoča nevyskočila. „Tréneri a otec mi hovorili, že musím lyžovať. Bola som na kopci tri hodiny, ale dala len dve jazdy. Musela som niečo robiť, pretože by som doma len… Nebyť okolia, nedopadlo by to najlepšie,“ pripustila úprimne.

„Je to ťažké. Sú horšie dni, lepšie dni. Nikdy som si nemyslela, že sa mi niečo také stane,“ pokračovala. „V rámci možností sa snažím život užívať taký, aký je, pretože nikdy neviete, kedy sa to skončí,“ dodala Dubovská

„Nie je to ľahké. Prezentujem sa, že som OK, ale nie som OK. To je tá mentálna stránka. Je to náročné,“ potvrdila.

Pavel Šťastný Čítajte viac Uznávam Vlhovú. Je úprimná a miluje Slovensko
debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Dubovská