Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dubovská je medzi top 10 slalomárkami sveta. Mame poslala do neba emotívne slová

Nielen Petra Vlhová, ale aj Martina Dubovská si odkrútila životnú sezónu vo Svetovom pohári alpských lyžiarok. Slovenka reprezentujúca Česko obsadila v záverečnom slalome sezóny v Lenzerheide deviate miesto. V celkovom hodnotení disciplíny bola desiata.

24.03.2021 06:56
Martina Dubovská Foto: ,
Martina Dubovská v Lenzerheide.
debata (5)

Finálové podujatie SP bolo po štyroch rokoch opäť s českou reprezentantkou. Ako uvádza Sport.cz, Dubovská nadviazala na Šárku Strachovú.

„Je to zadosťučinenie, že sme sa sem konečne po toľkých rokoch prepracovali, takže je to super,“ citovala stránka slová 29-ročnej Dubovskej.

Pripomenula aj jej bolesti chrbta a februárovú rodinnú tragédiu, keď po autonehode pri Kraľovanoch v okrese Dolný Kubín zomrela jej milovaná mama Zuzana. Dubovská zrušila štart na majstrovstvách sveta v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Aj keď od šestnástich rokov reprezentuje Českú republiku, jej domácim prostredím je Jasná. Ťažila z toho aj v marcovej zastávke SP, keď pod Chopkom dosiahla životné maximum medzi elitou – v slalome skončila ôsma a v cieli ju premáhali emócie.

Trochu ju mrzelo, že po dojazde 2. kola v Lenzerheide len tesne neviedla.

„To som si veľmi priala, pretože mi maminka vždy hovorila, že chce v cieli konečne vidieť zelené čísla,“ uviedla v tlačovej správe.

„Už môžem začať viac a viac riskovať, aby som sa dostávala ešte vyššie. Mám tam aj rezervy,“ dodala.

Desiatym miestom v slalome si v celkovom hodnotení výrazne polepšila, vlani bola na 32. mieste.

„Je neuveriteľné, že som po sezóne medzi desiatimi najlepšími slalomárkami na svete. Veľmi si to vážim a mám veľkú radosť, že som sa do tejto spoločnosti po rokoch úsilia prepracovala,“ tešila sa.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Martina Dubovska (@martinadubovska)

Rodáčka z Třinca žije v Liptovskom Mikuláši, rovnako ako Vlhová vyrastala na sídlisku Podbreziny.

Portál TN.cz priniesol video s jej bezprostrednou reakciou na adresu víťazky Svetového pohára. „Boli to nervy, ale veľká gratulácia Petre za veľký glóbus, je to niečo neskutočné a skvelé,“ uviedla.

Na instagrame venovala príspevok mame, priznala v ňom, že išlo o najťažšiu sezónu. V utorok zverejnila aj fotografiu z detstva pri spoločnom lyžovaní.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Martina Dubovska (@martinadubovska)

"Som hrdá na to, čo som dosiahla a viem, že aj moja mama by na mňa bola hrdá. Bola by tak veľmi šťastná.

Som nesmierne smutná z toho, že to už neuvidí, ale je stále so mnou – v mojom srdci.

Vždy robila všetko možné a nemožné, aby mi pomohla stať sa dobrou lyžiarkou a dobrým človekom, takže pre ňu by som chcela a budem pokračovať v zlepšovaní. S jej pomocou z neba viem, že to dokážem.

Moja mama bola plná neuveriteľnej energie a ja chcem byť ako ona. Bola mojím idolom, hrdinom, všetkým. Ľúbim ťa, mami," napísala Dubovská.

Vlhovej cesta za veľkým glóbusom v sezóne 2020/21 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Cesta Petry Vlhovej za veľkým glóbusom v...

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Martina Dubovská