Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mikrofóny zachytili ostrý slovník Gutovej-Behramiovej. Ojoj, reagoval komentátor

Chvíle plné neistoty. Na majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní v Cortine d'Ampezzo sa pre počasie stále nezačalo súťažiť.

10.02.2021 07:37
Lara Gutová-Behramiová Foto: ,
Lara Gutová-Behramiová pred utorňajším super G na MS v Cortine d'Ampezzo, ktorého štart napokon presunuli.
debata (15)

Utorňajší superobrovský slalom zrušili pre hmlu v hornej časti svahu a lyžiarky vrátane Petry Vlhovej by ho mali absolvovať vo štvrtok – v rovnaký deň ako pôjdu túto disciplínu muži.

Najväčšou favoritkou na triumf v super G je Lara Gutová-Behramiová, do médií sa však prenasledovateľka Slovenky v hodnotení Svetového pohára dostala aj inak ako článkami o jej výkonoch či prognózach v šampionáte.

Pri čakaní na štart super G zachytili mikrofóny jej ostrý slovník. Švajčiarka zrejme netušila, že ju práve sníma kamera talianskej televízie.

„Mala by som sa ospravedlniť. A ísť k prezidentovi a povedať, že svah je dobrý a všetko. Vylíž mi r..,“ povedala Gutová-Behramiová. Prvou reakciou komentátora prenosu bolo zvolanie: „Ojojoj.“

Viaceré švajčiarske médiá sa slová lyžiarky z kantónu Ticino pokúsili spresniť.

„Jednoznačné posolstvo Lary, nie je však jasné, komu je adresované, ani to, o čo konkrétne ide. Dá sa však predpokladať, že 29-ročná lyžiarka hromží na problém v Crans-Montane,“ píše Blick, ktorý zverejnil aj video.

Pred vyše dvoma týždňami totiž Gutová-Behramiová skritizovala zjazdovku Svetového pohára, ktorú označila za „nechutnú“, „katastrofickú“ a urazila organizátorov podujatia.

Následne na svoju obranu uviedla: „Spýtali sa ma, aký je svah. Mám klamať a povedať, že nádherný? Ak je to svah s bubnami, tak poviem, že je to tak. Taká je pravda,“ hovorila vtedy.

Organizátori na čele s Mariusom Robyrom vyjadrili nad kritikou sklamanie, keďže predtým sa nik z lyžiarok ani trénerov na podmienky nesťažoval. Až kým neprišli slová Gutovej-Behramiovej.

VIDEO: Dojmy Petry Vlhovej pred svetovým šampionátom v stredisku, v ktorom ešte neštartovala.

Video

Robyr nečakal, že sa hviezdna zjazdárka ospravedlní. „Nie, to nie je v jej povahe,“ reagoval. Slová zo štartovacieho miesta v Cortine sú zrejme dôkazom, že sa to ani nestalo.

Blick označil napäté momenty v Crans Montane napokon za prospešné, pretože Gutová-Behramiová skončila v zjazde druhá a potom vyhrala super G. „To, že je to opäť témou, by mohlo byť dobrým znamením,“ uzatvára denník.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Lara Gutová-Behramiová #MS v lyžovaní 2021