Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fenomenálna odozva a jasná výzva! Vlhová šliapala Švajčiarke na päty

Nebyť jednej-dvoch chybičiek, Slovenka mohla vyhrať, odznelo v zahraničných médiách po premiérovom pódiovom umiestnení Petry Vlhovej v superobrovskom slalome Svetového pohára. Prečítajte si ohlasy na pondelkové preteky.

02.02.2021 05:00
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová sa teší v cieli super G Svetového pohára v Garmisch-Partenkirchene.
debata

ORF (Rak.): Zlatú medailu v super G na majstrovstvách sveta v Cortine d’Ampezzo by mali zarezervovať pre Laru Gutovú-Behramiovú. Po sobotňajšom víťazstve uspela aj v pondelňajšej generálke na MS. Tamara Tipplerová tretím miestom podčiarkla, že je tiež jednou z medailových ašpirantiek.

Najbližšie sa k Švajčiarke dostala trochu prekvapujúco slalomová hviezda Petra Vlhová, ktorá sa zaskvela druhým miestom so stratou 28 stotín. Na prvé pódium v super G reagovala euforicky. „Do Cortiny pôjdem s veľmi dobrým pocitom,“ uviedla.

Super rýchle super G Petry Vlhovej Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová s respirátorom na pódiu v Garmischi.

Neveitalia (Tal.): Výzva sa začala už predtým, ale oddnes definitívne žije. Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová je po skvelom výkone len krôčik od triumfu v malom glóbuse za super G, no odozva Petry Vlhovej bola fenomenálna.

Slovenka si vďaka prvému pódiu v tejto disciplíne udržala vedúcu priečku vo Svetovom pohári. Michelle Gisinová skončila tesne za najlepšou desiatkou a na líderku stráca už takmer 200 bodov. Talianky v prvých pretekoch bez Sofie Goggiovej trpeli, ale v top 15 je ich stále päť.

AP (USA): Lara Gutová-Behramiová si opäť podmanila super G Svetového pohára a vyhrala posledné preteky pred majstrovstvami sveta. Na náročnej trati Kandahar predviedla čistú jazdu a pripísala si v tejto disciplíne štvrté víťazstvo za sebou.

Celková líderka hodnotenia Petra Vlhová sa ako jediná pretekárka zmestila do siedmich desatín od víťazky a na svoje prvé pódium v ​​kariére v super G sa dostala s odstupom 0,28 sekundy.

Majsterka sveta v superobrovskom slalome Mikaela Shiffrinová sa pripravuje na MS a v rýchlostných pretekoch sa nepredstavila už viac ako rok.

AFP (Fr.): Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová zavŕšila úspešný súťažný víkend v Garmisch-Partenkirchene druhým víťazstvom v super G. Na zjazdovke Kandahar dosiahla štvrtý triumf, vo Svetovom pohári jubilejný tridsiaty, z toho 16. v superobrov­skom slalome.

Líderka SP Petra Vlhová si vyjazdila pôsobivé druhé miesto so stratou 0,28 sekundy. Slovenka má na čele 989 bodov, o 42 vedie pred Gutovou-Behramiovou, tretia je ďalšia Švajčiarka Michelle Gisinová (807), ktorej sa v super G podarilo zaznamenať len 11. miesto.

Blick (Švaj.): Wow, Lara! Piaty superobrovský slalom tejto zimy a štvrté víťazstvo pre Gutovú-Behramiovú. Tentoraz nebolo také drvivé, ale to nevadí. Niektoré lyžiarky jej šliapali na päty, najmä Petra Vlhová. Nebyť jednej či dvoch chybičiek, Slovenka mohla vyhrať.

Pretekárka z Ticina Gutová-Behramiová srší sebavedomím a niet pochýb, že patrí medzi top favoritky na zlato v super G na MS. Malý glóbus za disciplínu si už prakticky zabezpečila.

Michelle Gisinová najskôr nemala v Garmischi súťažiť, napokon však na štarte nechýbala a predviedla solídnu jazdu.

iDnes.cz (ČR): Ester Ledecká zopakovala v super G šieste miesto zo sobotňajších pretekov. Na víťaznú Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú stratila 1,13 sekundy.

Na druhom mieste skončila po skvelej jazde Slovenka Petra Vlhová. Špecialistka na technické disciplíny sa zdarne popasovala s náročnou traťou a väčšinou súperiek a prvýkrát v super G vystúpila na pódium.

Ledeckú po pretekoch čakali chvíle napätia, jej tréner Tomáš Bank pripustil, že pre problémy s vybavením jej hrozila diskvalifikácia. Tá sa ale nakoniec nepotvrdila.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Lara Gutová-Behramiová #MS v lyžovaní 2021