Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelé double. Noel sa tešil z domáceho triumfu, Aerni poskočil o 25 miest

Domáci lyžiar Clement Noel zvíťazil v sobotnom slalome Svetového pohára vo francúzskom Chamonix.

30.01.2021 13:53
Clement Noel Foto: ,
Clement Noel.
debata

Na druhom mieste skončil Švajčiar Ramon Zenhäusern, ktorý zaostal o 16 stotín sekundy, tretiu priečku obsadil Rakúšan Marco Schwarz s odstupom 0,19 s. Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie.

Dvadsaťtriročný Noel si pripísal siedmy triumf v pretekoch SP, všetky má na konte v tejto disciplíne. Vedenie v hodnotení slalomu si upevnil Schwarz, líder celkového poradia prestížneho seriálu je naďalej s výrazným náskokom Francúz Alexis Pinturault, ktorý bol ôsmy.

Po prvom kole boli časy na najvyšších pozíciách extrémne vyrovnané. Schwarz tesne viedol, na čele bol iba o 0,02 s pred Zenhäusernom, na tretej priečke figuroval Noel, ktorý zaostával o ďalšiu stotinu sekundy.

Išlo sa v nepríjemných podmienkach, v plusových teplotách a s padajúcim mokrým snehom. Zenhäusern vyťažil zo štartového čísla 1 a napriek dvom väčším chybám ho dokázal prekonať jedine Schwarz, ktorý si držal vysokú stopu a predviedol čistú jazdu.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

Noel ako obhajca miestneho víťazstva z vlaňajška sa agresívnym prejavom zaradil o jedinú stotinku za Zenhäuserna. V druhom kole najlepším slalomárom hrozilo, že vplyvom počasia budú bojovať na značne rozbitej trati.

Švajčiar Luca Aerni dokonale zužitkoval, že išiel už druhý a v rámci možností mal k dispozícii kompaktnú podložku.

Suverénne najrýchlejšou druhou jazdou sa vyšvihol z predposledného postupového 29. miesta až na štvrtú priečku. Predstihol ho až Noel, ktorý riskoval medzi ryhami a po roku opäť slávil domáci úspech.

Zenhäusern zotrval na druhej pozícii, Schwarz chcel budovať na minimálnom náskoku a vyrazil s maximálnym rizikom. Vypomstilo sa mu to chybou pred druhým medzičasom, v spodnej pasáži ešte zvládol zrýchliť, znížil stratu a dostal sa na pódium v šiestom slalome za sebou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Clement Noel #Luca Aerni