Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výborné číslo. Pomôže Vlhovej dorovnať Shiffrinovú a dovŕšiť víťazný hetrik?

Už len hodiny zostávajú do piateho slalomu Svetového pohára alpských lyžiarok. Petra Vlhová a jej konkurentky sa po roku vracajú do Flachau.

11.01.2021 19:47 , aktualizované: 12.01.2021 09:31
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová v Záhrebe.
debata (5)

V utorok (od 18.00 je na programe prvé kolo, od 20.45 druhé, prenos vysiela RTVS) sa najlepšie slalomárky sveta predstavia vo Flachau.

Deň pred pretekmi tradične absolvovali žreb. Slovenke prisúdil štartové číslo dva. Pred ňou sa na náročnú trať vyberie iba Wendy Holdenerová.

zväčšiť Štartová listina slalomu vo Flachau. Foto: twitter.com
Flachau Štartová listina slalomu vo Flachau.

Za Vlhovou postupne nasledujú Chiara Mairová, Katharina Truppeová a Mikaela Shiffrinová. Elitnú sedmičku uzavrú Katharina Liensbergerová a Michelle Gisinová. Slovenka reprezentujúca Česko Martina Dubovská pôjde s číslom 16.

Ako býva zvykom ostatné roky, práve v rodisku legendárneho Hermanna Maiera sa udeľujú najvyššie finančné odmeny v ženskej časti seriálu.

Kým vo všetkých zvyšných pretekoch zarobí víťazka 45-tisíc švajčiarskych frankov, vo Flachau je to takmer 63-tisíc. Všetky sumy ešte podliehajú zdaneniu.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

Vlhová však buduje svoj historický odkaz a finančné zárobky pre ňu nie sú až také dôležité. Vo Flachau triumfovala v ostatných dvoch rokoch, predtým zasa dvakrát v rade vypadla v prvom kole.

Ak by sa Slovenke podarilo vyhrať štvrtý slalom sezóny z piatich, dovŕšila by víťazný hetrik a ako druhá v histórii by vo Flachau vyhrala tri slalomy (po Shiffrinovej).

Navyše by sa priblížila k zisku malého glóbusu za slalom i veľkého v celkovom poradí. Zatiaľ to má rozbehnuté výborne. Potvrdí rolu najlepšej lyžiarky súčasnosti?

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová