Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kalamita aj tréning na Giro. Fialkové sa vracajú do elitného kolotoča

Veľmi sa tešili na úvodné dve kola Svetového pohára vo fínskom Kontiolahti. Lenže krátko pred nimi ich postihlo niečo, čo bolo ešte v minulej sezóne nepredstaviteľné. Zatvorenie v jednom zo štokholmských hotelov kvôli koronavírusu.

11.12.2020 07:07
Fialkové. Foto: ,
Sestry Paulína a Ivona Fialkové.
debata

Entuziazmus sestier Paulíny a Ivony Fialkových pred štartom nového ročníka elitného seriálu vystriedal smútok. Prípravu na bežkách či strelnici zasa karanténa vo švédskej metropole.

Dôvod bol prostý. Jeden z členov jej tímu bol pozitívne otestovaný na koronavírus. Keďže vo Švédsku, kde pred fínskou ouvertúrou trénovali, platia prísne karanténne opatrenia, museli absolvovať povinnú karanténu.

Sestry Fialkové boli vo Švédsku zatvorené s celým tímom – trénermi Annou Murínovou, Jakubom Leščinským, fyzioterapeutom Jakubom Hudákom a servismanmi Mihom Plahutnikom a Štefanom Lichoňom. Prišli tak o úvodné vytrvalostné preteky, dva šprinty a stíhačku.

Pred dnešným otvorením 3. kola Svetového pohára v Hochfilzene – na programe sú rýchlostné preteky, stíhačka a štafeta – sa pripravovali v nie najlepších podmienkach.

To najkrajšie z biatlonovej strelnice Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Paulína Fialková.

„Boli sme z toho smutné, ale pripravovali sme sa na to, že to bude divná sezóna a niečo také sa môže stať. Zaskočilo nás, že to prišlo hneď v úvode. Do istej miery to však môže byť výhoda,“ povedala vo videu Slovenského zväzu biatlonu Paulína Fialková na margo nákazy v tíme.

„Čo sa dá v karanténe robiť? Všetci si to vedia predstaviť. Jediné, čo sme mali k dispozícii, bol stacionárny bicykel. Ten si vozíme so sebou a dá sa nám na izbe rozložiť. Možno by sme mali ísť na nejaké cyklistické preteky,“ smiala sa Ivona Fialková.

„Pripravovali sme sa na Giro,“ doplnila dobre naladená Paulína.

Nedostatok tréningových pomôcok nebol pre sestry Fialkové a ich tím jediným problémom. Po absolvovaní karantény sa presunuli zo Švédska do Obertilliachu.

Aj tam však mali problémy s vyladením formy na ich debut v ročníku 2020/21, nakoľko stredisko v Tirolsku zasypala snehová nádielka.

„Museli sme improvizovať. Samozrejme, že sme neležali celý deň na izbe. Využili sme to, čo sa dalo. Bude to previerka. Vôbec nevieme, kam sa zaradíme vo svetovej konkurencii,“ vyhlásila o dva roky mladšia Ivona.

Fialkové debutujú v novom ročníku už dnes – šprintom na 7,5 kilometra. Preteky začínajú o 11.30 (prenos vysiela RTVS). Paulína Fialková sa vydá na trať ako 19. v poradí, Ivona pôjde s číslom 31.

„Tešíme sa, že budeme konečne súťažiť. Či to bude úspešne, to je otázne. Bolo by predčasné nad tým premýšľať po pár tréningoch, ktoré sme absolvovali,“ skonštatovala Paulína.

„Pre nás je podstatné, že sme sa dostali do bubliny pred pretekmi Svetového pohára. Pôjdeme postupne preteky k pretekom,“ uzavrela Ivona.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ivona Fialková #Paulína Fialková