Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Otecko mi priniesol vankúš, spím ako v bavlnke. Shiffrina milovali

Nielen lyžiarskym, ale celým športovým svetom v pondelok otriasla informácia o smrti otca aktuálne najlepšej lyžiarky sveta Mikaely Shiffrinovej Jeffa.

04.02.2020 11:14
debata (2)
Mikaela Shiffrinová a jej otec Jeff (vľavo)... Foto: SITA/AP, Nathan Bilow
Shiffrin otec Mikaela Mikaela Shiffrinová a jej otec Jeff (vľavo) počas pretekov SP v Aspene 2012.

Súdny lekár z polície v Eagle County skonštatoval, že príčinou smrti 65-ročného Shiffrina bolo zranenie hlavy, ktoré utrpel pri incidente. Podľa talianskeho denníka Gazzetta dello Sport spadol zo strechy domu, kde sa s rodinou nedávno presťahoval.

Jeff s manželkou Eileen okrem Mikaely vychovávali aj syna Taylora, ktorý sa venoval lyžovaniu na vysokej škole a bol členom Denver Ski tímu, ktorý sa aj jeho zásluhou stal dvojnásobným šampiónom univerzitnej NCAA.

VIDEO: Americké médiá informujú o smrti Jeffa Shiffrina

Priateľ národného tímu

Výkonný riaditeľ Americkej lyžiarskej a snoubordovej asociácie Tiger Shaw označil Shiffrina za dobrého priateľa, ktorý bude každému chýbať.

„Naše myšlienky a modlitby venujeme rodine Shiffrinovcom. Prežívajú ťažké časy, zaslúžia si našu podporu,“ uviedol Shaw.

Tom Kelly, ktorý pracuje pri americkom lyžiarskom tíme v úlohe PR manažéra už viac ako 30 rokov, opísal Shiffrina ako skvelého človeka. „Jeho odchod je strata pre celú lyžiarsku komunitu,“ napísal Kelly.

Shiffrin pracoval ako anestéziológ v zdravotnom stredisku Vail Health and Anesthesia Partners v Colorade. Liečil a pomáhal veľkému počtu zranených lyžiarov či snoubordistov. Vyrastal v meste Dover, v štáte New Jersey, kde sa aj naučil lyžovať.

Vášnivý fotograf

Shiffrina si pamätajú novinári, fanúšikovia či členovia amerického tímu ako vášnivého fotografa, ktorý sprevádzal dcéru Mikaelu na pretekoch po celom svete.

Keď sa Shiffrinovej tím fotil po víťazných pretekoch, on na fotke chýbal, pretože v tom momente stál za objektívom fotoaparátu. Trénovanie dcéry prenechal manželke Eileen.

„Žiadny spôsobom nenarušujem jej prípravu. Ak by ma ona navštívila v práci, nezmenil by som kvôli jej prítomnosti svoje návyky,“ uviedol počas ZOH 2014 v Soči, kde Shiffrinová zažila olympijskú premiéru.

Mikaela mala s otcom skvelý vzťah. Často ho spomínala na sociálnych sieťach ako milujúcu oporu. Keď jej v roku 2016 priniesol z USA do Európy jej obľúbený vankúš, aby mohla lepšie spávať, venovala mu láskyplné venovanie na twitteri s hashtagom „milujem môjho ocka“.

„Teraz už spím ako v perinke,“ dodala na sociálnej sieti.

Mikaela a Eileen Shiffrinové sa vrátili z Európy do Colorada v nedeľu popoludní, aby boli v posledných momentoch pri umierajúcom Jeffovi. Ten skonal v nedeľu vo večerných hodinách obklopený rodinou a priateľmi.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #lyžovanie #Mikaela Shiffrinová #Jeff Shiffrin