Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fialkovej ubudla súperka. Dahlmeierová ako 25-ročná ukončila kariéru

Nemecká biatlonistka Laura Dahlmeierová ukončila aktívnu kariéru vo veku iba 25 rokov.

17.05.2019 14:47
Nemecko Biatlon Dahlmeierová kariéra koniec Foto: ,
Laura Dahlmeierová počas štefaty 4x6 km na SP v nemeckom Ruhpoldingu.
debata

Pretekárke komplikovali život časté zdravotné problémy. Počas krátkej kariéry však dosiahla prakticky všetko, od celkového triumfu vo Svetovom pohári až po olympijské zlato.

„Nebolo to jednoduché rozhodnutie, ale cítila som, že prišiel správny čas. Po náročnej sezóne plnej vrcholov a pádov som si uvedomila, že už nemám motiváciu. Biatlonu som venovala celý život, dosiahla som skvelé veci. Ďakujem všetkým za podporu, bez ktorej by to nešlo. Tam, kde jedno končí, začína niečo nové,“ uviedla Dahlmeierová na svojom instagrame.

Počas kariéry sa predstavila na dvoch zimných olympijských hrách – v Soči 2014 a vlani v Pjongčangu. V Kórejskej republike získala dve zlaté a bronzovú medailu.

Z MS si má v zbierke dovedna pätnásť medailí (7 – 3 – 5) a v ročníku 2016/2017 obsadila celkové prvenstvo vo Svetovom pohári, celkovo v ňom absolvovala šesť sezón, 83 individuálnych pretekov s 21 víťazstvami a 45 pódiovými umiestneniami.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Dear fans, friends, partners and companions - it's time to say goodbye! After an unbelievably tough season full of ups and downs, I no longer feel the one hundred percent passion required for professional sport. That's why I have decided to end my active biathlon career after some time of reflection. Since my childhood, I have dedicated myself completely to biathlon, I was able to experience incredibly great and intense moments and got to know some wonderful companions and supporters, without whom all this would not have been possible. Many thanks for all the years I spent in this sport - they made me who I am! To make room for new adventures, it's time for me to close the biathlon chapter. A detailed report about my reasons for ending my career can be found on my website - link in bio. I am looking forward to what is awaiting me now - see you out there! Best, Laura ✌️ #bettertobefAst

Príspevok, ktorý zdieľa Laura_Dahlmeier (@laura_dahlmeier),

debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Laura Dahlmeierová