Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Klaebo športovo zdolal Usťugova, Nóri vyhrali 10. štafetu na MS za sebou

Nórski bežci na lyžiach na majstrovstvách sveta predĺžili neporaziteľnosť v štafete, v ktorej získali desiaty titul za sebou. Štvorica Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Rothe a Johannes Hösflot Klaebo dnes v Seefelde zdolalo Rusko o 39 sekúnd. Tretie skončilo Francúzska.

01.03.2019 15:42
Johannes Hösflot Klaebo, Sergej Usťugov Foto: ,
Johannes Hösflot Klaebo sa približuje k Sergejovi Usťugovovi počas štafety na MS v Seefelde.
debata (3)

Nóri zatiaľ ovládli všetkých päť mužských disciplín a Klaebo je momentálne najúspešnejším pretekárom podujatia, keďže na svojom konte má už tri zlaté medaily. Okrem štafety sa tešil z úspechu v individuálnom aj tímovom šprinte. Slováci v tejto disciplíne neštartovali.

Úvodný štafetový úsek ponúkol opatrnejší priebeh, ale v druhej časti pretekov favorizované tímy postupne zvyšovali tempo. Po dvadsiatich kilometroch boli na čele družstvá Ruska, Nórska a Fínska, pred treťou odovzdávkou sa vyprofilovala dvojica bojujúca o zlatú medailu.

Na záverečnom úseku medzi sebou súperili Nór Klaebo a Rus Sergej Usťugov, ktorí sa na prebiehajúcom svetovom šampionáte dostali do vzájomného konfliktu počas individuálneho šprintu. Tentoraz sa ich súperenie zaobišlo bez nešportových prvkov a z najcennejšieho kovu sa napokon tešili zástupcovia krajiny zo severu Európy.

Približne štyri kilometre pred cieľom si Klaebo všimol, že jeho skúsenejší protivník začína zaostávať a následne si vypracoval bezpečný náskok, ktorý si udržal až do cieľovej rovinky. Usťugov pre Rusko bez problémov uhájil striebornú pozíciu, no za ním sa odohrával zaujímavý duel o tretiu priečku. Bronz napokon získali Francúzi, ktorí vyťažili z výborného finišu Richarda Jouva. Tesne za stupňami víťazov skončili štvrtí Fíni.

MS v Seefelde

BEH NA LYŽIACH

Štafeta mužov na 4×10 km: 1. Nórsko (Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Röthe, Johannes Hösflot Klaebo) 1:42:32,1 h, 2. Rusko (Andrej Larkov, Alexander Bessmertnych, Alexander Bolšunov, Sergej Usťugov) +38,8 s, 3. Francúzsko (Adrien Backscheider, Maurice Manificat, Clement Parisse, Richard Jouve) +1:01,0 min, 4. Fínsko +1:02,8, 5. Švédsko +1:39,5, 6. Nemecko +1:48,3

TV Pravda: Bývalá reprezentantka Martina Halinárová a športový redaktor Pavol Komár hodnotia šance Sloveniek pred blížiacimi sa MS v biatlone v relácii Týždeň v športe – biatlonový špeciál

Video
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Sergej Usťugov #Johannes Klaebo #MS v klasickom lyžovaní