Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klaebo športovo zdolal Usťugova, Nóri vyhrali 10. štafetu na MS za sebou

Nórski bežci na lyžiach na majstrovstvách sveta predĺžili neporaziteľnosť v štafete, v ktorej získali desiaty titul za sebou. Štvorica Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Rothe a Johannes Hösflot Klaebo dnes v Seefelde zdolalo Rusko o 39 sekúnd. Tretie skončilo Francúzska.

01.03.2019 15:42
Johannes Hösflot Klaebo, Sergej Usťugov Foto: ,
Johannes Hösflot Klaebo sa približuje k Sergejovi Usťugovovi počas štafety na MS v Seefelde.
debata (3)

Nóri zatiaľ ovládli všetkých päť mužských disciplín a Klaebo je momentálne najúspešnejším pretekárom podujatia, keďže na svojom konte má už tri zlaté medaily. Okrem štafety sa tešil z úspechu v individuálnom aj tímovom šprinte. Slováci v tejto disciplíne neštartovali.

Úvodný štafetový úsek ponúkol opatrnejší priebeh, ale v druhej časti pretekov favorizované tímy postupne zvyšovali tempo. Po dvadsiatich kilometroch boli na čele družstvá Ruska, Nórska a Fínska, pred treťou odovzdávkou sa vyprofilovala dvojica bojujúca o zlatú medailu.

Na záverečnom úseku medzi sebou súperili Nór Klaebo a Rus Sergej Usťugov, ktorí sa na prebiehajúcom svetovom šampionáte dostali do vzájomného konfliktu počas individuálneho šprintu. Tentoraz sa ich súperenie zaobišlo bez nešportových prvkov a z najcennejšieho kovu sa napokon tešili zástupcovia krajiny zo severu Európy.

Približne štyri kilometre pred cieľom si Klaebo všimol, že jeho skúsenejší protivník začína zaostávať a následne si vypracoval bezpečný náskok, ktorý si udržal až do cieľovej rovinky. Usťugov pre Rusko bez problémov uhájil striebornú pozíciu, no za ním sa odohrával zaujímavý duel o tretiu priečku. Bronz napokon získali Francúzi, ktorí vyťažili z výborného finišu Richarda Jouva. Tesne za stupňami víťazov skončili štvrtí Fíni.

MS v Seefelde

BEH NA LYŽIACH

Štafeta mužov na 4×10 km: 1. Nórsko (Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Röthe, Johannes Hösflot Klaebo) 1:42:32,1 h, 2. Rusko (Andrej Larkov, Alexander Bessmertnych, Alexander Bolšunov, Sergej Usťugov) +38,8 s, 3. Francúzsko (Adrien Backscheider, Maurice Manificat, Clement Parisse, Richard Jouve) +1:01,0 min, 4. Fínsko +1:02,8, 5. Švédsko +1:39,5, 6. Nemecko +1:48,3

TV Pravda: Bývalá reprezentantka Martina Halinárová a športový redaktor Pavol Komár hodnotia šance Sloveniek pred blížiacimi sa MS v biatlone v relácii Týždeň v športe – biatlonový špeciál

Video
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Sergej Usťugov #Johannes Klaebo #MS v klasickom lyžovaní