Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Všestrannosť výsadou. Petra je super silná, chváli rivalku Shiffrinová

Svetový pohár alpských lyžiarok sa na budúci týždeň vráti po ôsmich rokoch do českého pohoria Krkonoše. Stredisko Špindlerov Mlyn bude dejiskom piatkového obrovského slalomu (8. marca) a o deň neskôr i klasického slalomu.

01.03.2019 00:33
Sweden Alpine Skiing Worlds Vlhová MS Foto: ,
Petra Vlhová na MS v Aare.
debata

Na miesto činu sa vracia americká superstar Mikaela Shiffrinová. Vedúca pretekárka priebežného poradia Svetového pohára práve v Špindlerovom Mlyne zažila debut v prestížnom seriáli SP. Písal sa dátum 11. marec 2011 a mladučkej Mikaele vtedy chýbalo k 16. narodeninám len niekoľko dní.

„Vždy si budem pamätať svoje prvé preteky vo Svetovom pohári. Bolo to ako sen. Že som tu mohla prvýkrát štartovať, bol vôbec ten najlepší darček k narodeninám,“ zaspomínala si pre ČT Sport Shiffrinová, ktorá si vo štvrtok vyskúšala svah v českom stredisku.

TV Pravda: Liptovský Mikuláš hrdo privítal majsterku sveta Petru Vlhovú.

Video

V oboch pretekoch na budúci týždeň bude jej hlavnou rivalkou Slovenka Petra Vlhová. Liptáčka má skvelú sezónu, v ktorej ukázala veľký progres a jej súboje s americkou superstar sú ozdobou každého podujatia SP.

„Súťažíme spolu už veľa rokov. Vždy som ju sledovala a myslela som si, že čo do techniky je možno najlepšou lyžiarkou vo svojej vekovej kategórii,“ zložila kompliment súperke zo Slovenska rodáčka z Vailu a pokračovala:

„Je veľmi dobrá lyžiarka a je prirodzené, že patrí medzi špičku. Bojuje v každých pretekoch, teraz je navyše super silná i v obráku, nielen v slalome.“

Výsadu vo všestrannosti považuje Američanka za Vlhovej silnú stránku.

„Mohli ste to vidieť na svetovom šampionáte – má potenciál aj v rýchlosti. Je zaujímave, že tu taká pretekárka je. Vždy je niekto silný v jednej z disciplín, ale nie je tu jedna silná osoba vo všetkých disciplínach. Ja sa teraz o to snažím a myslím, že aj ona to dosiahne, čo ma aj veľmi motivuje,“ dodala pre ČT Sport Shiffrinová, ktorá už má vo vrecku malý glóbus za celkový triumf v slalome SP.

TV Pravda: Timotej Zuzula hodnotí Petru Vlhovú v lyžiarskom špeciáli Týždeň v športe.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní