Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová odpovedá kritikom: Nezničím si zdravie kvôli medailám

Mikaela Shiffrinová mohla na MS v Aare reálne pomýšľať na zisk piatich medailí. Prihlásila sa však len na tri disciplíny. Z jednej už zlato má, keď ovládla superobrovský slalom.

10.02.2019 14:46
ALPINE-WORLD/ shiffrin Foto: ,
Mikaela Shiffrinová na MS v Aare.
debata (42)

Americkú superstar čakajú ešte obrovský a klasický slalom, kde bude súperiť aj so slovenskou spolufavoritkou Petrou Vlhovou.

Keď Shiffrinová oznámila, že pôjde „len“ tri disciplíny, ozvali aj kritici tohto rozhodnutia. Viacerí tvrdili, že 23-ročná Američanka nevyužíva naplno svoj potenciál a že sa jej to môže v budúcnosti vypomstiť.

Suverénka aktuálnej sezóny Svetového pohára reagovala na „hejterov“ úprimnou a otvorenou spoveďou na sociálnych sieťach.

„Na úvod chcem povedať, že mi lichotia slová Bodeho (Millera) a Lindsey (Vonnovej), ktorí povedali, že by som mohla uspieť až v piatich disciplínach. Každopádne, ako lyžiarka, ktorá vyhrala preteky v každej z piatich disciplín SP v tejto sezóne, vám chcem povedať, že žiadna z týchto výhier nebola ‚ľahká‘. Nič také, ako ľahký triumf, neexistuje,“ napísala Shiffrinová a pokračovala:

„Čo vidím ja? Ohromný mix tréningu, radosti, sklamania, motivácie, smiechu, stresu, bezsenných nocí, triumfov, bolesti, obáv, istoty, ďalších obáv, ďalších tréningov, prekvapení, preložených letov, zrušených letov, stratenej batožiny, dlhých ciest autom cez noc, výdavkov a niekde popritom nejaké tie lyžiarske preteky.“

„Nemám zaručené celkové výhry za slalom a obrák ani vo Svetovom pohári, ani tu na svetovom šampionáte. Súperky majú kvalitu a je to boj – každé jedny preteky. Každá z nás chce zlato a myšlienka, že prídem na MS a odtancujem preč so štyrmi či piatimi medailami, by bola známkou disrešpektu voči mojim súperkám,“ pokračovala Američanka.

„Vo veku 23 rokov si uvedomujem svoj potenciál i svoje nedostatky. Zároveň som sa stihla naučiť, že namyslenosť a arogancia nebudú riadiť moje očakávania a ciele. Nelyžujem pre to, aby som lámala rekordy. Chcem sa obzrieť za svojou kariérou a vidieť, že som lyžovala v najlepšej forme. A nie tak, že som skončila vyhorená z veľkého počtu pretekov či zranená z toho, že som išla nad svoj limit.“

„Viacerí si myslia, že svoju kariéru riadim tak, ako nikto iný predtým, a nerozumejú tomu. Ale viete čo? Som s tým absolútne stotožnená, pretože ide o mňa, nie o niekoho iného. Na záver sa chcem poďakovať svojim fanúšikom. Vaša podpora je úžasná, ste najlepší na svete!“ napísala Shiffrinová v príspevku, ktorý sa páčil aj Veronike Velez-Zuzulovej.

TV Pravda: Aké sú očakávania v nasledujúcich siedmich dňoch v športe si môžete pozrieť v relácii Týždeň v športe – lyžiarsky špeciál (vysielané 4.2.2019).

Video

© Autorské práva vyhradené

42 debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #MS v alpskom lyžovaní 2019