Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Predsavzatie Shiffrinovej? Unikať Vlhovej

Prvé januárové dni. Ideálny čas na stanovenie si priorít či obligátnych novoročných predsavzatí. Tie si - aspoň prostredníctvom sociálnych sietí a médií - dali aj Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová.

04.01.2019 07:00
Petra Vlhová, Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Petra Vlhová (vľavo) a Mikaela Shiffrinová počas paralelného slalomu.
debata (6)

5:1 pre Shiffrinovú

V sobotu v Záhrebe (o 13.00 sa začína prvé kolo, o tri hodiny druhé) napíšu už siedmy slalomový diel príbehu o boji vo Svetovom pohári 2018/2019. Príbeh oku lahodiacej rivality dvoch alpských lyžiarok z rozdielnych svetov sa v chorvátskej metropole prelomí do druhej časti.

Vo futbalovej terminológii je stav po prvom polčase 5:1 pre Američanku.

Na prelome rokov sa však Vlhová priblížila Shiffrinovej na minimálnu vzdialenosť. A v prvý deň roku 2019 ju prekonala. Víťazstvo v paralelnom slalome v Osle bolo jej prvé na pretekoch tohto druhu. A premiérové aj v slalome, keď predtým obsadila vo všetkých piatich destináciách druhú priečku práve za Shiffrinovou.

Semmering sa ponoril do slovenských farieb Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Slovenskí fanúšikovia v Semmeringu povzbudzujú...

„Konečne som Mikaelu zdolala a veľmi sa teším. Posúva moje hranice. Finále s ňou ma vždy prinúti ísť za hranice mojich možností,“ odfúkla si v cieli Slovenka.

Dvadsaťtriročná rodáčka z Liptovského Mikuláša len niekoľko hodín predtým hodnotila rok 2018 na jednej zo sociálnych sietí. Ku koláži z deviatich fotografií okrem iného napísala: „Aj takto nejako v skratke vyzeral môj rok 2018. Okrem toho, že bol plný skorých ranných vstávaní, driny a tréningov, bol bohatý na zážitky, emócie, víťazstvá, skúsenosti a úspechy.“

Gratulovala Vlhovej

Do roka 2019 vstúpila s čistejšou hlavou, vyrovnanejšou mysľou a s vysokým nasadením na splnenie svojich cieľov. Tie sú veľmi vysoké, hoci ich do značnej miery limituje najlepšia lyžiarka súčasnosti Shiffrinová.

„Po prvých pretekoch v Semmeringu (kde Vlhová vyhrala obrovský slalom, pozn.) sa ma ľudia pýtali, či som pripravená sa Petre odplatiť na druhý deň v slalome. Nelyžujem kvôli odplate, ale preto, aby som zanechala nejaký odkaz. Gratulujem Petre k historicky prvému víťazstvu. Zaslúžila si ho,“ vysvetlila Shiffrinová.

Krátko po spomínanom slalome sa zdôverila na stránke amerického tímu so svojimi radosťami i problémami v uplynulom roku. A aj s výzvami, ktoré na ňu čakajú v tom nasledujúcom.

„Teším sa, že v roku 2018 som dokázala jazdiť konzistentne a vyhrávať. V roku 2019 to bude ešte náročnejšie, lebo konkurencia je veľmi silná. Bude náročné súperkám unikať, ale taký je môj cieľ,“ priznala Shiffrinová.

Bude pokračovať v jeho naplnení už v Záhrebe? Alebo jej dravá Vlhová vezme z tváre povestný úsmev? Nech to bude akokoľvek, siedmy diel slovensko-americkej bitky prinesie akiste ďalšie skvelé lyžiarske divadlo…

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní