Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Predsavzatie Shiffrinovej? Unikať Vlhovej

Prvé januárové dni. Ideálny čas na stanovenie si priorít či obligátnych novoročných predsavzatí. Tie si - aspoň prostredníctvom sociálnych sietí a médií - dali aj Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová.

04.01.2019 07:00
Petra Vlhová, Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Petra Vlhová (vľavo) a Mikaela Shiffrinová počas paralelného slalomu.
debata (6)

5:1 pre Shiffrinovú

V sobotu v Záhrebe (o 13.00 sa začína prvé kolo, o tri hodiny druhé) napíšu už siedmy slalomový diel príbehu o boji vo Svetovom pohári 2018/2019. Príbeh oku lahodiacej rivality dvoch alpských lyžiarok z rozdielnych svetov sa v chorvátskej metropole prelomí do druhej časti.

Vo futbalovej terminológii je stav po prvom polčase 5:1 pre Američanku.

Na prelome rokov sa však Vlhová priblížila Shiffrinovej na minimálnu vzdialenosť. A v prvý deň roku 2019 ju prekonala. Víťazstvo v paralelnom slalome v Osle bolo jej prvé na pretekoch tohto druhu. A premiérové aj v slalome, keď predtým obsadila vo všetkých piatich destináciách druhú priečku práve za Shiffrinovou.

Semmering sa ponoril do slovenských farieb Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Slovenskí fanúšikovia v Semmeringu povzbudzujú...

„Konečne som Mikaelu zdolala a veľmi sa teším. Posúva moje hranice. Finále s ňou ma vždy prinúti ísť za hranice mojich možností,“ odfúkla si v cieli Slovenka.

Dvadsaťtriročná rodáčka z Liptovského Mikuláša len niekoľko hodín predtým hodnotila rok 2018 na jednej zo sociálnych sietí. Ku koláži z deviatich fotografií okrem iného napísala: „Aj takto nejako v skratke vyzeral môj rok 2018. Okrem toho, že bol plný skorých ranných vstávaní, driny a tréningov, bol bohatý na zážitky, emócie, víťazstvá, skúsenosti a úspechy.“

Gratulovala Vlhovej

Do roka 2019 vstúpila s čistejšou hlavou, vyrovnanejšou mysľou a s vysokým nasadením na splnenie svojich cieľov. Tie sú veľmi vysoké, hoci ich do značnej miery limituje najlepšia lyžiarka súčasnosti Shiffrinová.

„Po prvých pretekoch v Semmeringu (kde Vlhová vyhrala obrovský slalom, pozn.) sa ma ľudia pýtali, či som pripravená sa Petre odplatiť na druhý deň v slalome. Nelyžujem kvôli odplate, ale preto, aby som zanechala nejaký odkaz. Gratulujem Petre k historicky prvému víťazstvu. Zaslúžila si ho,“ vysvetlila Shiffrinová.

Krátko po spomínanom slalome sa zdôverila na stránke amerického tímu so svojimi radosťami i problémami v uplynulom roku. A aj s výzvami, ktoré na ňu čakajú v tom nasledujúcom.

„Teším sa, že v roku 2018 som dokázala jazdiť konzistentne a vyhrávať. V roku 2019 to bude ešte náročnejšie, lebo konkurencia je veľmi silná. Bude náročné súperkám unikať, ale taký je môj cieľ,“ priznala Shiffrinová.

Bude pokračovať v jeho naplnení už v Záhrebe? Alebo jej dravá Vlhová vezme z tváre povestný úsmev? Nech to bude akokoľvek, siedmy diel slovensko-americkej bitky prinesie akiste ďalšie skvelé lyžiarske divadlo…

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní