Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Lyže alebo snoubord? Ledecká rieši veľkú dilemu

Česká reprezentantka Ester Ledecká sa bude musieť vo februári rozhodnúť medzi účasťou na majstrovstvách sveta v zjazdovom lyžovaní a MS v snoubordingu.

19.12.2018 12:44
Ledecká zjazd Foto: ,
Ester Ledecká.
debata

Olympijská šampiónka z Pjongčangu v super G aj paralelnom obrovskom slalome v snoubordingu pravdepodobne nebude môcť nadviazať na svoj jedinečný úspech zo ZOH 2018.

Svetový šampionát v snoubordingu je na programe od 31. januára do 10. februára v americkom Park City. Majstrovstvá sveta v zjazdovom lyžovaní bude hostiť švédske mesto Aare v termíne of 4. do 17. februára 2019. Paralelný obrovský slalom a paralelný slalom sa v USA uskutočnia 4. a 5. februára. Prvé medaily rozdajú v Aare 5. februára v super G žien.

„Dúfala som, že preteky v snoubordingu presunú. Ak by sa uskutočnili o týždeň skôr, stihla by som obe súťaže. Organizátori však nechceli pristúpiť k zmene. Na druhej strane ich chápem. Prečo by mali meniť termíny kvôli jednému športovcovi,“ uviedla 23-ročná Ledecká po rozhovoroch s predstaviteľmi Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS).

debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #snoubording #Ester Ledecká