Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lyže alebo snoubord? Ledecká rieši veľkú dilemu

Česká reprezentantka Ester Ledecká sa bude musieť vo februári rozhodnúť medzi účasťou na majstrovstvách sveta v zjazdovom lyžovaní a MS v snoubordingu.

19.12.2018 12:44
Ledecká zjazd Foto: ,
Ester Ledecká.
debata

Olympijská šampiónka z Pjongčangu v super G aj paralelnom obrovskom slalome v snoubordingu pravdepodobne nebude môcť nadviazať na svoj jedinečný úspech zo ZOH 2018.

Svetový šampionát v snoubordingu je na programe od 31. januára do 10. februára v americkom Park City. Majstrovstvá sveta v zjazdovom lyžovaní bude hostiť švédske mesto Aare v termíne of 4. do 17. februára 2019. Paralelný obrovský slalom a paralelný slalom sa v USA uskutočnia 4. a 5. februára. Prvé medaily rozdajú v Aare 5. februára v super G žien.

„Dúfala som, že preteky v snoubordingu presunú. Ak by sa uskutočnili o týždeň skôr, stihla by som obe súťaže. Organizátori však nechceli pristúpiť k zmene. Na druhej strane ich chápem. Prečo by mali meniť termíny kvôli jednému športovcovi,“ uviedla 23-ročná Ledecká po rozhovoroch s predstaviteľmi Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS).

debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #snoubording #Ester Ledecká