Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schmidhoferovej vzpruha. Vlani išla katastrofálne, o rok fenomenálne

Po jedenástich rokoch vo Svetovom pohári sa dočkala. Na oficiálnej stránke Nicole Schmidhoferovej nájdete o sympatickej Rakúšanke rôzne zaujímavosti.

02.12.2018 12:31
debata
Radosť Nicole Schmidhoferovej. Foto: Reuters, Sergei Belski
Nicole Schmidhoferová Radosť Nicole Schmidhoferovej.

Vraj začala s lyžovaním, lebo nemala na výber. Ďalším športovým láskam – squashu a americkému futbalu – sa venuje vo voľnom čase. Zje čokoľvek, čo nájde v ponuke menu. Rada relaxuje pri knihe či muzike. Obľúbený žáner nemá. Dôležité je, aby si mohla zaspievať.

Po uplynulom víkende si môže vyspevovať z plného hrdla. Jej zaujímavý profil je bohatší o dva najcennejšie úspechy v kariére. Dvadsaťdeväťročná lyžiarka ovládla piatkový i sobotňajší zjazd v kanadskom Lake Louis. Boli to jej premiérové víťazstvá vo Svetovom pohári, v ktorom vedie celkové poradie najrýchlejšej disciplíny.

„Nikdy som o niečom takom nesnívala. Obzvlášť nie v zjazde,“ odpovedala po pretekoch na otázku, či počas jedenástich rokov v najprestížnejšom kolotoči dúfala v takýto výsledok. Schmidhoferová nie je žiadne béčko. Hoci do uplynulého víkendu nikdy nestála na najvyššom stupienku vo Svetovom pohári, vlani šokovala konkurenciu v St. Moritzi. Na majstrovstvách sveta ovládla super G.

„Vlani som tu išla katastrofálne. Trať bola zlá a ja tiež. Som v šoku, ako mi to parádne sadlo,“ tešila sa.

Pred pretekmi si dala niekoľko tréningov, ktoré jej dodali sebadôveru. Po dlhých rokoch vo SP však nechcela hovoriť dopredu o najlepšej päťke, pódiu či dokonca víťazstve.

„Nechcela som to zakríknuť. Lyže mi išli veľmi dobre a tréningy mi dali sebavedomie. Hovorila som si: Čo ak prišiel správny čas? Verím, že aj v sobotu predviediem kvalitný výkon,“ zaželala si Schmidhoferová po piatkových pretekoch.

Jej želanie sa splnilo. Na trati po necelých 24 hodinách znovu zdolala Švajčiarku Michelle Gisinovú, Američanku Mikaelu Shiffrinovú či s dlahou jazdiacu českú obojživelníčku Ester Ledeckú.

„Som veľmi pyšná. Piatok bol pre mňa i celý tím veľkou vzpruhou. Využili sme ju na maximum a trochu sa aj zabavili. V piatok to bolo veľmi náročné a hrboľaté. V sobotu sa mi to zdalo akési priľahké. Myslela som si, že je to pomalé. Nakoniec som najrýchlejšia,“ smiala sa Schmidhoferová.

Po pretekoch v kanadskom stredisku nezaprela zmysel pre humor. Dúfa, že na ďalšie triumfy nebude musieť čakať ďalších jedenásť rokov…

debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Nicole Schmidhoferová