Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Biatlonová sezóna bude mať o troch Slovákov menej. Koniec zvažovala aj Gereková

Miroslav Matiaško, Natália Prekopová a Martina Chrapánová - to sú tri mená slovenských biatlonistov, ktoré sa v sezóne 2016/2017 už nebudú objavovať vo výsledkových listinách. O konci kariér informoval web Biatlon-Info.sk.

22.11.2016 12:03
Miroslav Matiaško Foto:
Miroslav Matiaško.
debata

Tridsaťštyriročný rodák z Handlovej Mir. Matiaško má za sebou 14 seniorských súťažných ročníkov, je trojnásobným účastníkom zimných olympijských hier. Vo Svetovom pohári nazbieral presne 100 bodov. Najlepším výsledkom preňho zostane 6. priečka vo vytrvalostných pretekoch 16. decembra 2010 v slovinskej Pokljuke.

Dvadsaťsedemročná Prekopová má na konte 41 štartov na MS a vo SP, nezískala ani bod. Teraz už má nové uplatnenie: ako asistentka trénera Daniela Kuzmina bude pôsobiť v zázemí dvojnásobnej olympijskej šampiónky Anastasie Kuzminovej, pomôže jej najmä so streleckou zložkou prípravy. O rok mladšia Chrapánová vrátane ZOH 2014 v Soči absolvovala na najsledovanejšej medzinárodnej úrovni dovedna 80 vystúpení a nazbierala 11 bodov.

Po desiatich sezónach v kolotoči podujatí zvažovala pokračovanie Jana Gereková. „U mňa už takéto rozhodnutia nie sú automatické. Nie je tajomstvom, že som chcela skončiť už po ZOH v Soči, ale okolie ma presvedčilo, aby som pokračovala. Po každej sezóne sa v pokoji rozhodnem, čo ďalej. Tento rok som sama cítila, že chcem pokračovať. Stále ma to baví aj napĺňa, chcem sa zlepšovať a súťažiť so svetom. Nekončím, motiváciu istotne mám,“ povedala pre Biatlon-Info.sk Gereková, ktorá sa v októbri stala viceprezidentkou Slovenského zväzu biatlonu (SZB) a venuje sa aj študijným povinnostiam: "Od minulého roka si robím doktorát zo športovej edukológie na FTVŠ. Chce to väčšiu zodpovednosť a nie je to jednoduché, ale zatiaľ to ide dobre.

debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Prekopová #Jana Gereková #Miroslav Matiaško #Martina Chrapánová