Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývalý reprezentant Rajčan strieda na čele Úseku alpských disciplín Mersicha

Bývalý zjazdár Michal Rajčan sa stal novým predsedom Úseku alpských disciplín Slovenskej lyžiarskej asociácie.

18.04.2015 23:03
Marino Mersich Foto: ,
Marino Mersich zvažoval už dlhšie svoju demisiu, napokon vo funkcii končí až po sobote.
debata

Po sobotňajšej mimoriadnej členskej schôdzi v hoteli Dixon vystriedal na čele úseku Marina Mersicha. Rajčan, ktorý bol do októbra 2012 jediným zjazdárom s bodmi zo Svetového pohára v ére samostatnosti SR, získal od delegátov jednoznačnú podporu a dostal všetkých 186 platných hlasov.

„Ak mám pravdu povedať, veľmi som s tým nepočítal. Napokon sa situácia vyvinula tak, že som bol jediným kandidátom. Prejavená dôvera ma zaväzuje. Verím, že naplním očakávania a spoločnými silami úsek nasmerujeme tak, aby sme ukázali, že sme jednotní,“ uviedol pre RTVS a TA3 Michal Rajčan.

Doterajší predseda Marino Mersich zvažoval už dlhšie svoju demisiu, napokon vo funkcii končí až po sobote. „Predsedníctvo nebolo funkčné, nemohlo prijať moju demisiu. Navyše musela byť zabezpečená sezóna, prezident SLA ma požiadal, aby som pokračoval a dotiahol ju,“ povedal pre TA3 Mersich.

Prvýkrát okrem šéfa ÚAD povedie SLA aj sedemčlenné predsedníctvo. Podpredsedníčkou sa stala Monika Maršáleková, ktorú vlani v októbri na mimoriadnej členskej schôdzi zvolili podľa viacerých stanovísk nelegitímne za predsedníčku ÚAD SLA.

debata chyba
Viac na túto tému: #SLA #Marino Mersich #Michal Rajčan #ÚAD SLA