Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z neznáma plánuje priniesť body. Aj s pomocou kamarátky

Nervozitu necíti a forma jej graduje. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa po náročnom úvode sezóny, v ktorom prekonala zápal pľúc, dostala do veľkej pohody. Potvrdiť to môže na majstrovstvách sveta vo Vaile/Beaver Creeku.

09.02.2015 11:00
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata

V prebiehajúcej sezóne bodovala už dvakrát vo Svetovom pohári, zakaždým v slalome. V rakúskom Kühtai skončila na 18. mieste a vo Flachau si ešte o stupienok polepšila (17.). Výborne mala rozbehnuté aj prvé kolo v Záhrebe, po ktorom bola jedenásta. Chyba v druhej jazde ju stála najlepší sezónny výsledok (najvyššie v kariére SP bola na 11. mieste v Semmeringu).

„Po zdravotných ťažkostiach bolo v decembri cítiť, že jej chýbali predštartové stavy a adrenalín. Po novom roku sa to zmenilo. V príprave na šampionát sme sa venovali kondícii, trénovali v Jasnej a minulý týždeň si odskočili na preteky FIS v obrovskom slalome. V jednom z nich skončila Petra druhá. Verím, že sme kvalitne pripravení. V súčasnosti má na prvú pätnástku,“ prezradil tréner Ivan Iľanovský.

Do dejiska šampionátu odcestovali v piatok v skorých ranných hodinách. „Vo Vaile budeme mať súťažnú premiéru. O slalomovej trati sme sa rozprávali s Veronikou Velez-Zuzulovou či Šárkou Záhrobskou. Profil je vraj podobný ako v Kühtai. Sú tam mierne vlny, rýchlo to tam padá, čo by nám mohlo vyhovovať,“ dodal Iľanovský.

Vlhová si na vrchol sezóny vzala desať párov lyží a vyše sto kilogramov batožiny. Dobrú náladu jej nepokazil ani dlhý presun do Denveru. „Do Čile som letela štrnásť hodín, teraz to bolo len desať. Som dobre pripravená a špeciálnu nervozitu necítim,“ konštatovala devätnásťročná zjazdárka.

Okrem súťaží sa tešila aj na svoju reprezentačnú kolegyňu Velez-Zuzulovú. „Veronika dosiahla veľké úspechy a napriek tomu nie je namyslená. Máme výborný vzťah a keď sme spolu na pretekoch, cítim väčšiu pohodu aj na zjazdovke. Som rada, že sme kamarátky,“ doplnila.

V čom ju o jedenásť rokov staršia lyžiarka inšpiruje?

„Na rovinách je najlepšou slalomárkou sveta. Chcela by som ich jazdiť ako ona. Pri spoločných chvíľkach lyžovanie nerozoberáme, maximálne podmienky na trati. Skôr na izbe oddychujeme, porozprávame sa alebo si pozrieme film.“

V Colorade sa nádejná slovenská lyžiarka predstaví s určitosťou v obrovskom slalome (12. 2.) i slalome (14. 2.). „Zo slalomu si chcem pripísať body, čo znamená skončiť prinajhoršom pätnásta. O dobrý výsledok sa pokúsim aj v obrovskom slalome. Je to vrchol sezóny a treba ísť v každých pretekoch naplno,“ uzavrela rodáčka z Liptova.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová #MS v alpskom lyžovaní