Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žampa si trúfa na všetky disciplíny

Najlepší slovenský zjazdár Adam Žampa začína pravidelne bodovať. Vo švajčiarskom Wengene najprv v piatok obsadil v superkombinácii 15. priečku a v sobotu skončil v slalome na 26. mieste. Do rebríčka Svetového pohára si pripísal dvadsať bodov.

18.01.2015 22:46
Adam Žampa Foto: ,
Adam Žampa.
debata

Po zjazde do superkombinácie bol na 31. pozícii. Len jedno miesto mu chýbalo, aby otvoril druhé slalomové kolo.

„Zjazd bol veľmi technický a bral som ho skôr ako tréning. V slalome som mohol ísť prvý, lebo Rakúšan Reichelt, ktorý bol v prvej tridsiatke, šiel len zjazd. Napokon som štartoval až po najlepších 29 lyžiaroch,“ prezradil 24-ročný Tatranec, ktorému v najrýchlejšej disciplíne namerali v jednom úseku 144,5 kilometra za hodinu. Za víťazným Švajčiarom Carlom Jankom zaostal 3,38 sekundy.

V sobotňajšom obľúbenom slalome zajazdil výbornú prvú jazdu, po ktorej figuroval na 21. mieste. V zasneženom druhom kole si o päť miest pohoršil, hoci v hornej časti mal šiesty najrýchlejší čas.

„V strede kopca som urobil menšiu chybu, čo sa následne prejavilo v záverečnej rovinke, na ktorej som nemal dostatočnú rýchlosť,“ dodal. Na najlepšieho Nemca Felixa Neureuthera stratil 3,51 sekundy.

V prebiehajúcej sezóne bodoval štvrtýkrát v SP, z toho tretíkrát v najtočivejšej disciplíne. Predtým skončil v slalome 19. v Madonne di Campiglio a 23. v Adelbodene. V hodnotení slalomu sa s 25 bodmi posunul na 35. pozíciu.

Z Wengenu sa slovenský zástupca presunie do Kitzbühelu, kde ho čaká tento týždeň super G so superkombináciou i slalom. Následne absolvuje večerný slalom v Schladmingu a 29. januára odletí do zámoria, kde sa vo februári v Beaver Creeku uskutočnia majstrovstvá sveta.

„Na šampionáte chcem štartovať v super G, superkombinácii, v obrovskom slalome i slalome,“ vyhlásil Adam Žampa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa