Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zuzulová: V tejto sezóne sa chcem ešte smiať

Na päty sa jej lepí smola. Po tom, čo vynechala celú minulú sezónu pre dva razy po sebe roztrhnutý krížny väz v ľavom kolene, pôjde opäť pod nôž.

01.12.2014 10:00
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová.
debata

Na tréningu v americkom Vaile si odštiepila kúsok z menisku. „Ak by to bol krížny väz, už by som to asi ,nerozchodila'. Takto chcem byť o tri týždne v plnej záťaži na lyžiach,“ tvrdí slovenská zjazdárka Veronika Velez-Zuzulová (30).

Ako došlo k vášmu zraneniu?
Na tréningu som dostala klasického ,špicara'. Bránka ma zastavila a v ľavom kolene som zacítila bolesť.

Čo ste si v tom momente pomysleli?
Len nech to nie je krížny väz… Hneď som sa postavila a zistila, že koleno je stabilné. Myslela som, že to bude len natiahnuté. Dva dni som mala obrovské bolesti, museli sme konať.

Kde ste sa podrobili vyšetreniu?
Stalo sa mi to v nedeľu pred týždňom. V utorok som šla k miestnemu špecialistovi, ktorý hneď vedel, že mám minimálne poškodený meniskus. Na ďalší deň ma poslal na magnetickú rezonanciu, ale práve vtedy sa pokazila. Ihneď som teda odišla na Slovensko a vo štvrtok ju absolvovala u doktora Jána Grauzela na špecializovanej klinike v Bratislave.

Čo ukázali výsledky?
Mala som šťastie v nešťastí. Potvrdilo sa, že ide ,len' o meniskus. Neviem si ani predstaviť, že by to bol opäť krížny väz. To už by som asi ,nerozchodila'. Dnes ma čakajú predoperačné vyšetrenia a zajtra mi vyčistia kúsok menisku, ktorý sa mi odštiepil.

Dokedy budete na Slovensku?
Celú rehabilitáciu absolvujem v Bratislave. Pobudnem tu minimálne dva týždne. Tretí by som už chcela odísť do Francúzska a pripravovať sa s kondičným trénerom.

Príde vás navštíviť aj manžel Romain?
Šéfuje francúzskej reprezentácii, musel ostať uplynulý týždeň v Aspene. Najbližšie dni príde za mnou.

Kedy sa vrátite na súťažné svahy?
Po piatich dňoch od operácie chcem začať s kondičným tréningom. Doktor mi povedal, že o tri týždne musím ísť na lyže v plnej záťaži. Nebude to dlhá pauza, veď rovnakú som mala aj v auguste po príchode zo sústredenia v Argentíne. Až tak veľmi mi to neuškodí. Súťažiť chcem už koncom decembra v Semmeringu.

Na včerajších pretekoch Svetového pohára v Aspene ste chýbali. Sledovali ste ich aspoň v televízii?
Samozrejme, že som si ich nenechala utiecť. Nie je predsa čas na žiadne depresie (smiech). Pozerala som ich aj vlani a to som bola v podstatne horšom rozpoložení.

Ako sa cítite pred operáciou?
Zastihli ste ma na manikúre. Kvôli operácii sa musím zbaviť laku na nechtoch. Koleno ma pri chôdzi bolí minimálne. Najhoršie je, keď sedím a chcem sa postaviť. Pred operáciou je vždy mierna obava. Je to však iné, ako keď som šla pod nôž prvýkrát. Viem, že to nebude veľký zákrok a navyše dôverujem doktorom, ktorí ma majú na starosti.

Zranenia sa na vás v poslednej dobe akosi lepia. Ste pripravená naďalej bojovať?
Je to asi môj osud, no nepoddám sa mu. Chcem ďalej bojovať. Už po štrnástom mieste v Levi som sa cítila ako pred veľkým zranením. Verím, že v tejto sezóne budem ešte usmiata a spokojná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová