Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Formu pred Soči potvrdila Švédka Hansdotterová, Vlhová 42.

Švédka Frida Hansdotterová sa stala víťazkou nedeľňajšieho slalomu Svetového pohára zjazdárok v slovinskej Kranjskej Gore. Druhé a tretie miesto obsadili rakúske sestry Marlies a Bernadette Schildové.

02.02.2014 14:24
Frida Hansdotterová Foto: ,
Víťazka Frida Hansdotterová vľavo Marlies Schildová a vpravo jej sestra Bernadette.
debata

Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá viedla po 1. kole, sa v druhej jazde na mäkkej a zničenej trati prepadla až na siedmu priečku. Napriek tomu zostala na čele priebežného hodnotenia slalomu vo Svetovom pohári. Celková líderka v bojoch o veľký glóbus Nemka Maria Höflová-Rieschová obsadila až 23. miesto.

Ani jedna z dvojice slovenských reprezentantiek sa neprebojovala medzi 30 najlepších do 2. kola. Petra Vlhová štartovala v 1. kole s číslom 38 a na rozbitej trati to nevytiahla vyššie ako na 42. miesto s vyše štvorsekundovým odstupom za Shiffrinovou. Druhá Slovenka Barbora Lukáčová mala s číslom 66 ešte ťažšiu východiskovú pozíciu a obsadila 48. miesto (+4,32).

V Kranjskej Gore išlo cez víkend o generálku v technických disciplínach pred zimným olympijskými hrami v Soči. Sobotňajší obrovský slalom museli organizátori zrušiť pre veľké množstvo nového snehu a neregulárne podmienky na trati.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní – Kranjska Gora (Slovin.):
Slalom žien – 1.+2. kolo: 1. Frida Hansdotterová (Švéd.) 1:50,17 min, 2. Marlies Schildová +0,05, 3. Bernadette Schildová (obe Rak.) +0,15, 4. Nastasia Noensová (Fr.) +0,24, 5. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.) +0,29, 6. Anna Swennová-Larssonová (Švéd.) +0,63,… 42. Petra Vlhová +4,09, 48. Barbora Lukáčová (obe SR) +4,32 – nepostúpili do 2. kola

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Barbora Lukáčová #Frida Hansdotterová