Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Velez-Zuzulová túži po peknej bodke za sezónou plnou radosti

Na začiatku sezóny si želala zaútočiť na slalomový glóbus. Chvíľami to vyzeralo, že na to aj môže reálne pomýšľať. Vybojovala prvé dve víťazstvá v kariére na úrovni Svetového pohára, tešila sa v Semmeringu a Mníchove. Potom však prišli zaváhania v Záhrebe a Flachau a najcennejšia sezónna trofej sa začala Veronike Velez-Zuzulovej vzďaľovať.

15.03.2013 18:55
velez-zuzulova Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová.
debata

Pred finálovým slalomom v Lenzerheide sa sústredí na boj o tretie miesto. Vyššie už skončiť nemôže. Kandidátky na „bronzovú“ medailu sú dve. Okrem Slovenky aj Švédka Frida Hansdotterová. Velez-Zuzulová má náskok 36 bodov. O glóbus si to rozdajú v tejto sezóne nedostižné slalomárky Tina Mazeová a Mikaela Shiffrinová.

„Sezóna bola dlhá a namáhavá, ale určite chcem ešte zabojovať. Celkové tretie miesto by bolo pre mňa čerešničkou za sezónou, ktorá mi priniesla veľa radosti,“ vravela pred finále Velez-Zuzulová. Do lyžiarskeho strediska v srdci kantónu Graubünden sa vracia rada. Dôvodom sú dve tretie miesta z rokov 2007 a 2011. „Páči sa mi tu. Kopec nie je ťažký, ale je zradný. Takže treba makať od štartu do cieľa. Som na to pripravená,“ referovala 28-ročná pretekárka po štvrtkovom príchode do Lenzerheide.

O možnosť získať glóbus sa pripravila v predchádzajúcom slalome v Ofterschwangu. V Nemecku chcela minulý víkend zaútočiť na stupne víťazov, ale nevyšlo to a obsadila 7. miesto. „Bolo tam rovnako ako minulý rok teplo a preteky boli dosť zložité. Snažila som sa robiť, čo sa dalo, ale na lepšie ako siedme miesto som to nevytiahla,“ priznala.

Slovenka už raz bola v konečnom účtovaní sezóny na stupňoch víťazov. V roku 2008 vo finále v talianskom Bormiu prehrala len so suverénnou Rakúšankou Marlies Schildovou a vyšplhala sa v slalome na celkové tretie miesto. Teraz môže toto skvelé umiestnenie zopakovať. Keď sa jej to podarí, dovŕši sympatickú postupku. Predvlani bola v celkovom sumáre slalomovej sezóny piata, vlani štvrtá. Boli to sezóny návratu do špičky po predchádzajúcej sérii zranení a slabších výsledkov.

„Bodaj by to vyšlo. Počasie by malo byť dobré, tak sa už veľmi teším na preteky,“ dodala siedma najlepšia slalomárka z tohtoročných MS v Schladmingu.

Štart 1. kola ženského slalomu v Lenzerheide naplánovali na 9.00, druhé kolo sa začne o 11.30. Iná Slovenka sa už nepredstaví, lebo právo štartu vo finále SP má len 25 najlepších podľa momentálneho slalomového poradia, plus úradujúci juniorskí aj seniorskí majstri sveta v slalome a všetci tí, ktorí si v tejto sezóne vyjazdili do celkovej klasifikácie SP aspoň 500 bodov.

Poradie slalomu SP pred finále: 1. Mazeová (Slovin.) 595 bodov, 2. Shiffrinová (USA) 588, 3. Velez-Zuzulová (SR) 471, 4. Hansdotterová (Švéd.) 435, 5. Poutiainenová (Fín.) 354,… 42. Vlhová (SR) 24.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba