Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhovej tesne ušla medaila. Slalom jej nesadol

Slovensko hneď v prvej disciplíne juniorských majstrovstiev sveta v alpskom lyžovaní útočilo na medailu, ale nedočkalo sa jej. Slalomárka Petra Vlhová skončila v Mont St. Anne vo svojej obľúbenej disciplíne na nepopulárnom štvrtom mieste.

22.02.2013 11:03
Petra Vlhová, Boris Vlha Foto:
Petra Vlhová s bratom Borisom.
debata

Sedemnásťročnej talentovanej Liptáčke ušla bronzová medaila o 22 stotín sekundy. Presne o toľko bola lepšia Francúzka Adeline Baudová. Majsterkou sveta sa stala 18-ročná Švédka Magdalena Fjällströmová, ktorá zvíťazila v kanadskom stredisku pri Québecu 13 rokov po svojej úspešnej krajanke Anje Pärsonovej. Striebro brala Švajčiarka Michelle Gisinová.

Všetky tri medailistky sa v aktuálnom poradí Európskeho pohára v slalome nachádzajú za slovenskou reprezentantkou. Vlhová je tam tretia so šancou zaútočiť na celkové víťazstvo. Bronz obhajovala aj z vlaňajšieho svetového šampionátu zjazdárskych nádejí v talianskom Roccarase.

„Peťa nie je spokojná so 4. miestom, chcela medailu. Nesadla jej trať. Dlhé rozostupy medzi bránkami, takmer rovný slalom. Ani podmienky neboli ideálne. Počas pretekov stále snežilo, pripadlo dosť snehu. Ideme ďalej. Čaká nás obrovský slalom,“ sprostredkoval dojmy z Kanady brat slovenskej reprezentantky a zároveň asistent trénera Boris Vlha.

Vlhovú mal pôvodne v Kanade sprevádzať okrem brata aj hlavný tréner Ivan Iľanovský. Po návrate z majstrovstiev sveta dospelých v Schladmingu však nakoniec zostal doma. „Musel som absolvovať nejaké zdravotné kontroly, ale už je to v poriadku,“ informoval Iľanovský. K výsledku svojej zverenkyne na MSJ podotkol:

„Škoda toho štvrtého miesta. Klamal by som, leby som vravel, že sme nechceli medailu. Na druhej strane po viacerých výpadkoch aj Petinom zranení pred MS v Schladmingu, keď si bolestivo natiahla sval na píšťale, sme veľmi radi aj za to štvrté miesto. Za ňou skončili viaceré známe mená zo Svetového pohára ako Eklundová alebo Holdenerová.“

Okrem Vlhovej štartovali vo štvrtkovom slalome aj ďalšie dve Slovenky. Barbara Kantorová bola po 1. kole na 29. mieste, ale výborným výkonom v 2. kole sa posunula na 14. priečku. Vo svojej druhej jazde dosiahla štvrtý najlepší čas a zdolala v nej aj krajanku Vlhovú. Tretia Slovenka Kristína Sobeková nedokončila 1. kolo. Z pôvodného počtu 81 pretekárok slalom v náročných podmienkach dokončilo iba 29.

V piatok je na MSJ v Kanade na programe obrovský slalom dievčat a zjazd chlapcov.

debata chyba