Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Velez-Zuzulová tesne štvrtá. Od pódia ju delila stotinka sekundy

Veronika Velez-Zuzulová obsadila 4. miesto v slalome Svetového pohára v slovinskom Maribore. Slovenke ušla tretia pozícia o jedinú stotinku sekundy, o ktorú bola lepšia Rakúšanka Kathrin Zettelová.

27.01.2013 11:18
Zuzulová Foto:
Veronika Velez-Zuzulová v akcii na trati.
debata

Velez-Zuzulová bola štvrtá aj po 1. kole a čo je zaujímavé, rovnako zaostávala za treťou Zettelovou iba o jednu stotinu. Suverénna bola na domácom svahu Tina Mazeová. Skvelá Slovinka po druhom mieste zo sobotňajšieho obrovského slalomu dominovala v nedeľu medzi najhustejšími bránkami s náskokom 86 stotín pred Švédkou Fridou Hansdotterovou a upevnila si líderskú pozíciu v celkovom hodnotení Svetového pohára.

„Človeka to trochu nahnevá, že je to len jediná stotinka. Na druhej strane som rada, že moja reakcia po dvoch predchádzajúcich vypadnutiach nebola taká, aby som jazdila na istotu o nejaké desiate miesto. Pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta je dobré absolvovať dve kolá,“ uviedla Velez-Zuzulová a ešte doplnila: „Druhé kolo nebolo jednoduché, bola to trochu ‚vojna‘, najmä v strednej časti trate. Snažila som sa aj tak ísť hlava-nehlava.“

Tina Mazeová na najvyššom stupni v slalome. Foto: AP, Pier Marco Tacca
Tina Mazeová Tina Mazeová na najvyššom stupni v slalome.

Medzi slalomárkami vedie Svetový pohár aj po Maribore 17-ročná Američanka Mikaela Shiffrinová o 13 bodov pred Mazeovou. Velez-Zuzulová sa delí o tretiu priečku s Hansdotterovou. Na líderku strácajú 113 bodov. Slovenka už v tejto sezóne vyhrala slalom v Semmeringu a triumfovala aj v paralelnom slalome v Mníchove.

Ďalšia Slovenka Petra Vlhová síce v Maribore dokončila 1. kolo, ale pre priveľký odstup za Mazeovou (+3,76 s) sa neprebojovala do postupujúcej tridsiatky pretekárok.

„Vždy, keď sa mi jazdí dobre, dopadne to zle – a naopak. Dnes sa mi šlo dobre, trať nebola priveľmi rozbitá, no jednoducho mi to nevyšlo,“ komentovala Vlhová, ktorú klasifikovali na 46. mieste.

Slalom žien: 1. Mazeová (Slovin.) 1:33,68 min, 2. Hansdotterová (Švéd.) +0,86, 3. Zettelová (Rak.) +1,13, 4. Velez-Zuzulová (SR) +1,14, 5. Kirchgasserová (Rak.) +1,53, 6. Curtoniová (Tal.) +1,62, … 46. Vlhová (SR) +3,76 – nepostúpila do 2. kola.

Poradie v slalome (po 8 z 11 pretekov): 1. Shiffrinová (USA) 468 bodov, 2. Mazeová (Slovin.) 455, 3. Velez-Zuzulová (SR) a Hansdotterová (Švéd.) obe 355, 5. Poutiainenová (Fín.) 314, 6. Höflová-Rieschová (Nem.) 279.

debata chyba