Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťazstvo nemôže sľúbiť, ale verí v ďalší dobrý výsledok

Vo štvrtok podvečer bola v hoteli Westin v Záhrebe na roztrhanie. Vlastne ako počas celého úspešného obdobia na prelome rokov. Veronika Velez-Zuzulová rozdala pred štvrtkovým žrebovaním piatkového slalomu veľa rozhovorov a absolvovala aj niekoľko fototermínov so slovenskými fanúšikmi. Víťazka zo Semmeringu a Mníchova bola očividne v dobrej nálade.

04.01.2013 11:00
Veronika Velez-Zuzulová Foto:
Veronika Velez-Zuzulová.
debata

„Rada sa stretávam s fanúšikmi, je to milé. Niektorí chodia za mnou už roky, ďalší iba na tie preteky, ktoré sú bližšie k Slovensku. Som rada, že som ich v Semmeringu a potom aj v Mníchove víťazstvami potešila,“ vyznala sa momentálne druhá žena slalomového poradia Svetového pohára. Povedala si pred piatkovými pretekmi na Medveďom vŕšku, že do tretice všetko dobré a zaútočí na ďalšie víťazstvo?

„Sľúbiť to nemôžem. Slalom je v tejto sezóne veľmi vyrovnaný, je veľa dievčat, ktoré môžu vyhrať. Verím však v dobrý výsledok. Po triumfe v Semmeringu spadlo zo mňa niečo, čo ma roky ťažilo a v Mníchove som potvrdila, že to nebola náhoda. Navyše ten paralelný slalom bol ešte ťažší ako klasický. Vo vyraďovacom systéme na krátkej trati sa prejavila každá chybička a som rada, že som ich urobila najmenej,“ vravela Velez-Zuzulová.

Slovenská reprezentantka si vyžrebovala na dnešné preteky štartové číslo jeden. Dobré by bolo, keby tá jednotka zostala pri jej mene aj po skončení súťaže. Od 15.45 h sa na štart 1. kola postaví aj druhá Slovenka Petra Vlhová. Iba 17-ročná talentovaná Liptáčka nedávno pri svojom debute vo Svetovom pohári v Semmeringu obsadila 11. miesto a v Záhrebe by chcela potvrdiť, že to nebola náhoda.

„Semmering priniesol viac, ako sme čakali. Petra sa výborne vyrovnala s pretekmi najvyššej úrovne. Prvú jazdu ešte nešla optimálne, ale v tej druhej to rozbalila naplno. Verím, že v Záhrebe potvrdí postupom do 2. kola, že to nebola náhoda,“ želá si Vlhovej tréner Ivan Iľanovský.

Preteky Snow Queen Trophy v Záhrebe sú dlhodobo známe aj vysokými finančnými dotáciami. V dnešnom ženskom slalome rozdelia na prémiach 120 000 eur. Víťazka získa 42 000, za druhé miesto pripadne 21 000. Tieto sumy sú ešte pred zdanením, ale aj to je motivácia navyše.

debata chyba