Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vonnová priznala, že bojuje s depresiou

Je krásna i úspešná, no napriek tomu nie celkom šťastná. Americká zjazdárska hviezda Lindsay Vonnová, ktorá dosiahla minulý víkend vo švajčiarskom St. Moritzi 57. triumf v pretekoch Svetového pohára v kariére, bojovala v minulosti s veľkými depresiami.

14.12.2012 16:50
Lindsay Vonnová Foto:
Krásna americká lyžiarka Lindsay Vonnová .
debata

Dvadsaťosemročná olympijská víťazka v rozhovore pre magazín People priznala, že ešte stále jej v liečbe z depresií pomáhajú lieky.

„Mnohí tvrdia, že mám perfektný život. Mám však problémy ako iní, musím s nimi bojovať,“ priznala Vonnová. Depresie sa u nej prvýkrát prejavili v roku 2002, keď debutovala na olympiáde a jej rodičia prechádzali manželskou krízou.

V jednom období v roku 2008 bola Američanka psychicky na dne. „Nedokázala som sa postaviť z postele. Cítila som prázdnotu, beznádej, bola som ako zombie,“ uviedla Vonnová.

Trojnásobnej víťazke Svetového pohára psychicky pomohol aj minuloročný rozvod s dlhoročným trénerom a manažérom Thomasom Vonnom. „Každý vie, že manželstvo je náročné, ale to moje jednoducho nefungovalo. Viem, že rozvod príliš neladil s mojím imidžom rodinne založenej ženy, ale už som dospela do štádia, keď som si povedala – dosť! Jednoducho nemôžem ďalej takto žiť.“

Počas manželstva prerušila kontakt s otcom, ktorý sa po rozvode obnovil. Po dlhom čase je podľa vlastných slov šťastná. „Spadol mi kameň zo srdca. Som oveľa uvoľnenejšia. Všetky časti môjho života sú konečne správne nastavené. Akceptujem, kto som a posúvam sa dopredu,“ dodala pre People Vonnová.

debata chyba