Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Procházková ochorela, no nesmúti. Najdôležitejšie zvládla

Tešila sa, že popreháňa súperky na klasickej desiatke, no namiesto toho zaľahla s teplotou do postele. Bežkyňa na lyžiach Alena Procházková strávi druhý týždeň majstrovstiev sveta v hotelovej izbe a nie na tratiach v nórskom Holmenkollene.

01.03.2011 12:00
Alena Procházková Foto:
Alena Procházková.
debata (1)

Na prelome rokov ste odstúpili z dobre rozbehnutého Tour de Ski, teraz ste predčasne skončili na majstrovstvách sveta. Ako to znášate?
Na ďalšie súťaže som sa tešila, ale nie som smutná. Odbehla som v Nórsku najdôležitejšie preteky a dosiahla v nich výborný výsledok. Choroby ma prenasledujú, musím sa naučiť s tým žiť.

Po šiestom mieste v šprinte ste vraveli, že ste od radosti takmer omdleli. Kam radíte v zbierke úspechov tento výsledok?
Veľmi vysoko. Predsa len, zišla sa tu skvelá konkurencia.

Verili ste si pred pretekmi?
Práveže po kvalifikácii, v ktorej som skončila až na 25. mieste, som príliš nedúfala. Na vyraďovaciu časť mi však pripravili lepšie lyže, vo štvrťfinále som zvolila dobrú taktiku a nesplašila som sa ani v nabitom semifinále.

Ako ste úspech oslávili?
Stretli sme sa v hotelovej izbe a otvorili sme si fľašu šampanského.

Vy ste zarytý abstinent…
To áno, ale dúšok som si dala. Nepatrilo by sa odmietnuť.

Týždeň pred šprintom na MS ste sa v rovnakej disciplíne v pretekoch Svetového pohára nevošli medzi tridsať najlepších. Čo ste si pomysleli?
Trochu som sa zľakla. Pýtala som sa, čo sa to so mnou deje. Ale v Drammene mi nesadla trať a nevybrali sme ani vhodné lyže.

Lyžiari si v dejisku MS pochvaľujú výbornú atmosféru. Ako ste ju vnímali?
Fanúšikovia ženú vpred najmä svojich, ale povzbudzovali aj ostatných. Dokonca aj keď som si šla zatrénovať, stále som počula Hop Hop.

V rámci prípravy na šampionát ste absolvovali aj diaľkový beh v talianskom Livigne. Ako ste zvládli takú porciu kilometrov?
Bežali sme 42 kilometrov, na čo skutočne nie som zvyknutá, ale chcela som si také preteky vyskúšať. Išlo sa mi dobre, hoci v závere ma už chytali kŕče.

Potykali ste si už s trénerom Jánom Valuškom?
Už áno.

Pri akej príležitosti?
Nebolo to po žiadnych pretekoch, ale keď som ukončila štúdium na vysokej škole. Tak to navrhol. Žartoval, že keď už mám ten titul, tak sme si rovní.

Čo vás ešte čaká v tejto sezóne?
Uvidím, ako rýchlo sa dám zdravotne do poriadku. Chcela by som stihnúť preteky Svetového pohára v Lahti a vo Falune.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba