Nadalov strýko ostro kritizuje Djokoviča: Novak, kedysi si hral oveľa lepšie! Srb bleskovo reagoval

Pravda | 07.09.2023 16:33
djokovič us open Foto:
Novak Djokovič na US Open 2023.
Dianie na záverečnom grandslame roka US Open smeruje do bojov o tituly a pozorne to sleduje aj Toni Nadal.

Strýka fenomenálneho Španiela Rafaela Nadala, ktorý bol dlhé roky aj jeho trénerom, pochopiteľne najviac zaujíma situácia v mužskom pavúku.

V hre o celkový triumf na kurtoch vo Flushing Meadows zostala už len štvorica – Srb Novak Djokovič, Španiel Carlos Alcaraz, Rus Daniil Medvedev a domáca vychádzajúca hviezda Ben Shelton.

Daniil Medvedev Čítajte viac Niekto tu raz zomrie, kričal Medvedev do kamery počas zápasu s Rubľovom

Ak v zajtrajších semifinále Djokovič prejde cez Sheltona a Alcaraz cez Medvedeva, New York uvidí reprízu finále z parížskeho Roland Garros.

Vo francúzskej metropole triumfoval ale Djokovič, ale podľa Toniho Nadala sa tak na US Open nestane. Dôvod je jednoduchý – Nadalov strýko vraví, že Srb stratil kvalitu a hrá omnoho slabšie, ako keď na kurtoch bojoval proti dvojici Nadal, Roger Federer.

„Je horším hráčom, akým bol pred piatimi či desiatimi rokmi. Keď súperil s Rafom či Federerom, hral oveľa lepšie. Týka sa to hráčov celkovo, kedysi mali väčšiu kvalitu,“ uviedol Toni Nadal v rozhovore pre španielsky denník El País.

Novak Djokovič Čítajte viac Djokovič zúril. Fanúšik sa vkradol do jeho lóže a vykrikoval počas výmeny. Srb ho nechal vyviesť zo štadióna

Srbský veterán, ktorý v New Yorku útočí na svoj 24. grandslamový titul, si zo slov Španiela veľkú hlavu nerobí. Pochopiteľne s nimi nesúhlasí.

„Každá generácia má silnú skupinu hráčov, ktorá ju vedie. Teraz sú to Alcaraz, Rune či Sinner. Posledné dva roky dominujú na turnajoch,“ vyhlásil Djokovič.

Od novinárov pred semifinále dostal aj otázku, akoby by dopadol zápas medzi jeho terajším ja a Djokovičom spred 10 rokov.

„Bol by to veľmi zaujímavý duel. Vtedy som mal viac mobility a energie. Na druhej strane, teraz mám viac skúseností a som mentálne silnejší. Snažím sa zlepšovať každým rokom, pretože to je jediná cesta, ako uspieť proti mladíkom,“ dodal Srb.

Jeho semifinálový duel proti Sheltonovi je na programe v piatok podvečer SELČ, v rovnaký deň zabojuje aj Alcaraz proti Medvedevovi.

Ruská tenisová kráska Anna Kurnikovová Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Svojho času na kurte hviezdna hráčka, ktorú...