Vlhová v 1. kole takmer vypadla, má stratu: Pôjdem naplno, nemám čo stratiť

Pravda, TASR | 11.03.2023 10:51
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová bojuje aj o 2. miesto v celkovom hodnotení Svetového pohára.
Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej patrí po 1. kole slalomu Svetového pohára priebežne 12. miesto. Vo švédskom Aare zaostáva po veľkej chybe za suverénkou víkendu a celej sezóny SP Mikaelou Shiffrinovou o vyše dve sekundy (+2,15).

Vlhová mala výborný štart, od úvodu mala ideálny rytmus, bránkami prechádzala ľahko a plynulo. Pred tretím meraným medzičasom však urobila obrovskú chybu, keď vyletela zo stopy. Dokázala sa vrátiť, no nabrala veľkú stratu, ktorú mierne skresala v záverečnej pasáži.

„Snažila som sa nič nevymýšľať a ísť to, čo viem. Išla som dobre, ale spravila som chybu. Je to škoda. Podmienky sú super, miestami sa ale mení sneh s ľadom a aj preto som možno spravila chybu. V druhom kole pôjdem naplno, nemám čo stratiť,“ uviedla Vlhová po svojej jazde pre televíziu JOJ Šport. Trať druhého kola stavia jej tréner Matej Gemza.

Za Shiffrinovou skončila na druhom mieste domáca Anna Swennová Larssonová (+0,69) a tretí najrýchlejší čas v úvodnej časti dosiahla Švajčiarka Wendy Holdenerová (+0,94).

Wendy Holdenerová Čítajte viac Kolaps na MS, prázdnota a frustrácia. Rivalka Vlhovej si chce napraviť chuť

Zaváhaniu sa nevyhla ani ďalšia z favoritiek Lena Dürrová z Nemecka, ktorá nabrala stratu na Američanku 1,62 sekundy a pokračuje aj trápenie Katariny Liensbergerovej. Rakúšanka skončila za Vlhovou, jej strata na Shiffrinovú bola 2,93 s. V druhom kole (13.30 h) sa nepredstaví Chorvátka Zrinka Ljutičová, ktorá po chybe minula bránku.

Suverénna Američanka si tak vytvorila ideálnu pozíciu pred druhým kolom. Je veľmi blízko k tomu, aby si vybojovala 87. triumf vo Svetovom pohári čím prekoná historický rekord Ingemara Stenmarka.

Svetové lyžiarky bez kombinéz Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Corinne Suterová - Švajčiarsko