Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kolaps na MS, prázdnota a frustrácia. Rivalka Vlhovej si chce napraviť chuť

Skúsená švajčiarsky lyžiarka Wendy Holdenerová bola pred tromi týždňami na MS v Courcheveli/Méribeli blízko k najväčšiemu úspechu kariéry. V slalome mierila za zlatom, ale v záverečnej časti pretekov nešťastne vypadla.

11.03.2023 07:30
Wendy Holdenerová Foto: ,
Wendy Holdenerová tesne po vypadnutí v slalome na MS pred tromi týždňami.
debata

29-ročná Švajčiarka priznala, že stále nevie zabudnúť na nevydarený záver slalomu na šampionáte. „Stále musím myslieť na tie preteky. Chvíľu to bude trvať, kým to spracujem," priznala pre Blick Holdenerová.

Ešte nikdy nebola tak blízko k titulu vo svojej najobľúbenejšej disciplíne. Švajčiarka síce už vybojovala tri tituly majsterka sveta, no jeden je z tímovej súťaže a dva z alpskej kombinácie.

„Na začiatku bola vo mne veľké prázdnota,“ uviedla s tým, že rodina a priatelia jej pomohli prekonať frustráciu. „Užila som si zopár voľných dní doma.“

Petra Vlhová. Čítajte viac Sťaží Vlhová rivalke Shiffrinovej cestu za rekordom? Štartové čísla slalomu sú známe

Napriek nešťastnému vypadnutiu v slalome neodišla zo šampionátu naprázdno. Vybojovala dve strieborné medaily v kombinácii a paralelných pretekoch.

V sobotu sa postaví na štart slalomu po prvýkrát od majstrovstiev sveta. A na tie rozhodne spomínať nechce, skôr na vydarené výkony v tejto sezóne. V slalome dosiahla dve víťazstvá – v novembri v Killingtone a v decembri v Sestriere.

Petra Vlhová Čítajte viac Skvelé zlepšenie Vlhovej, pódium jej tesne ušlo. Suverénna Shiffrinová vyrovnala rekord

„Mám spomienky na niekoľko skvelých výkonov, ktoré som vo Svetovom pohári predviedla," skonštatovala Holdenerová. A pozitívne naladená pôjde aj do slalomu v Aare. „Svah vyzerá veľmi cool.“

A že jej podmienky na severe Európy vyhovujú dokazuje aj piatkový výkon v obrovskom slalome. Skončila na 12. mieste, čo jej jej druhý najlepší výsledok sezóny v tejto disciplíne.

Úspechy a rekordy Mikaely Shiffrinovej Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová vyhrala v trinástich...
debata chyba
Viac na túto tému: #svetový pohár #alpské lyžovanie #Wendy Holdenerová