Djokovič rýpe, Nadal vracia úder. Srb je napojený na prístroje, Španiel pochybuje

Pravda | 27.01.2023 07:30
Collage Maker-26-Jan-2023-10.34-AM
Je naozaj zranený? Alebo bolesť len predstiera? Novak Djokovič počúva na Australian Open dookola tú istú otázku - len položenú inou formou.

Najväčší favorit prvého grandslamového turnaja sezóny nastupuje od úvodného zápasu na kurty s obväzom na ľavom stehne. Otvorene hovorí o tom, že zdravotne na tom nie je ideálne.

Keďže však Djokovič podáva takmer dokonalé výkony a drví jedného súpera za druhým, objavuje sa neustále mnoho pochybovačov, ktorí si myslia, že zranenie len predstiera.

Dvadsaťjedenásobný grandslamový šampión tak musí na každom stretnutí s novinármi čeliť atakom, ako na tom naozaj je.

Milovaný i nenávidený - hviezdny Novak Djokovič Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič je srbský tenista, všeobecne...

Naposledy, po víťaznom štvrťfinále s Andrejom Rubľovom, to už nevydržal a ostro sa ohradil.

„Keď nehrám tenis, som napojený na prístroje a len rehabilitujem. Počas voľných dní ani netrénujem, musím ísť na to rozumne,“ odpovedal belehradský rodák.

Z jeho prejavu je zrejmé, že pochybovačné poznámky ho znervózňujú. Pritom už predminulý rok bol v podobnej situácii, keď deviatemu titulu z Melbourne dokráčal napriek natrhnutému brušnému svalu.

„Niektorí ľudia mi neveria, čo je zaujímavé. Keď je zranený niekto iný, a vy viete, koho myslím, je za chudáka. Ja si však podľa mnohých len vymýšľam,“ odkázal Djokovič.

Z Rusko fanúšik Čítajte viac Agresívni Rusi robia problémy. Fotili sa s otcom Djokoviča, ten dostal po prstoch

Týmito slovami jednoznačne poukázal na svojho dlhoročného rivala – Rafaela Nadala. Španiel si počas kariéry prešiel neúrekom zranení, kvôli jednému z nich sa pre neho skončila cesta Australian Open už v druhom kole.

Djokovičove poznámky neunikli pozornosti jeho tábora. Ako prvý zareagoval Toni Nadal, strýko a takmer celoživotný tréner svojho synovca.

„Viem, že Novak poukazoval na Rafu. Myslím si, že existuje istá kontroverzia medzi jeho výkonmi a opakovanými vyjadreniami o možnom zranení,“ uviedol Nadal.

Novak Djokovič Čítajte viac Predstiera Djokovič zranenie stehna? Favorit na titul sa bráni

Nech už je pravda o Djokovičovom zdravotnom stave akákoľvek, jedno je isté: niekdajšia svetová jednotka je v Melbourne dosiaľ absolútne suverénna a od jubilejného desiateho titulu z Australian a Open a celkovo 22. grandslamového ju delia už len dva kroky.

Ten predposledný môže urobiť už v piatok, keď sa v semifinále vzoprie americkému prekvapeniu Tommymu Paulovi. Tento súboj môžete sledovať aj v našom online prenose.

Krásne polovičky svetových tenistov Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Krásne partnerky svetových tenistov.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ