Po výhre prišlo pokánie. Vlhová sa ospravedlnila za vulgárnu oslavu

Michal Gavroň | 16.01.2023 14:33
Michaela Shiffrinová Foto:
Michaela Shiffrinová a Petra Vlhová v cieli vo Flachau.
Desaťmesačné čakanie na triumf vo Svetovom pohári alpských lyžiarok ukončila Petra Vlhová vo veľkom štýle. Minulotýždňový úspech v slalome však zatienilo vulgárne video, v ktorom uráža Mikaelu Shiffrinovú.

To sa prehnalo sociálnymi sieťami. Pochádza z oslavy vo Flachau, kde sa Vlhová s fanúšikmi tešila z 27. víťazstva v elitnom seriáli.

„Ospravedlňujem sa za neprípustné spojenie priezviska mojej najväčšej súperky s vulgárnym fanúšikovským pokrikom počas oslávnej párty pri príležitosti môjho víťazstva vo Flachau,“ uviedla Vlhová v stanovisku, ktoré Pravde sprostredkoval jej manažér Richard Galovič.

So Shiffrinovou diskutovali

Vlhová dosiahla v tradičnom stredisku tretí triumf v kariére. Nočný slalom ovládla najmä vďaka prvému kolu. Predstihla práve druhú Shiffrinovú a tretiu Nemku Lenu Dürrovú.

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhová je geniálna. Po zdravotných problémoch odpovedala hejterom

"Hneď po medializácii tohto incidentu som sa s Mikaelou spojila, ospravedlnila sa, vysvetlila jej všetky okolnosti a ubezpečila ju o tom, že som to v žiadnom prípade nemyslela osobne.

Verím, že vie, že k nej ako k človeku a rovnako aj k úžasnej športovkyni prechovávam absolútny rešpekt a úctu," uviedla ďalej Vlhová.

Tieto slová potvrdila aj Megan Harrodová z mediálneho tímu Shiffrinovej. Pravde poskytla krátke stanovisko, ktorým Američanka celú kauzu uzavrela.

odkaz
vlhova-program

"Petra sa spojila priamo so mnou a všetko sme si súkromne vydiskutovali. Vážim si, že sa mi ozvala.

Jej oslava tohto dôležitého víťazstva s fanúšikmi ma neurazila. Teraz sa už tešíme na ďalšie preteky," reagovala Shiffrinová.

Emotívny triumf i oslavy

Dvadsaťsedemročná Vlhová je rada, že Američanka nerobila z celej veci veľkú vedu.

„Veľmi si vážim, že moje ospravedlnenie prijala,“ priznala Vlhová.

Jedným dychom dodala, že sa podobný incident už nebude opakovať.

„Chcem ubezpečiť aj všetkých mojich fanúšikov, že mi je to úprimne ľúto a že sa podobná hlúposť z mojej strany nikdy viac nezopakuje,“ uzavrela Vlhová.

Tam, kde vyrástla Petra Vlhová, to opäť žije Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Areál Podbreziny pri Liptovskom Mikuláši. Tu...

Po víťazstve vo Flachau bola veľmi emotívna. Nechýbali radostné výkriky či slzy v očiach. Pripustila, že ju slabší štart do sezóny veľmi trápil. O to viac sa radovala zo zisku sto bodov do celkového hodnotenia Svetového pohára.

"Boli to slzy šťastia. Je to úžasné. Veľmi som si to užila, sú vo mne obrovské emócie. Celú sezónu sa mi to nedarilo. Zostali sme pokojní a pracovali.

Môj tím robil všetko pre to, aby som sa cítila čo najlepšie. Veľmi som chcela vyhrať práve vo Flachau a užiť si atmosféru s úžasnými slovenskými fanúšikmi," radovala sa Vlhová po pretekoch vo Flachau.

Čoskoro sa stretnú na štarte

Po polovici sezóny Vlhová stráca na Shiffrinovú v celkovom poradí 399 bodov, do konca sezóny zostáva 18 pretekov. V hodnotení slalomu je jej manko na Američanku 145-bodové.

Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Vlhovej tréner: So Shiffrinovcami nie sme priatelia. Rešpektujeme sa

Najlepšie to má zverenka Maura Piniho rozohraté v obrovskom slalome. Hoci je až štvrtá, na líderku Martu Bassinovú z Talianska stráca 89 bodov.

Vrcholom sezóny budú majstrovstvá sveta vo francúzskych strediskách Courchevel a Meribel (6. až 19. februára). Vlhová by v Savojských Alpách rada získala zlato v slalome, ktoré v jej bohatej zbierke chýba.

Momentálne si Vlhovci rozbalili prípravny kemp na záver sezóny v talianskom Toblachu. Vlhová podala prihlášku aj na rýchlostné kolo v Cortine d' Ampezzo, kde sa od piatku do nedele pôjdu dva zjazdy a superobrovský slalom.

Na štarte by sa však so Shiffrinovou mala stretnúť najskôr v Kronplatzi – 24. a 25. januára sa tam pôjdu dva obrovské slalomy.

Ohlasy na triumf Petry Vlhovej vo Flachau Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Krone Zeintung (Rak.): Triumf vo Flachau...

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ