Tričko v azbuke, dúhový bicykel. Vettel pred kvalifikáciou prekvapil

Pravda | 11.06.2022 16:00
Sebastian Vettel pri sobotňajšom príchode do... Foto: ,
Sebastian Vettel pri sobotňajšom príchode do paddocku.
Štvornásobný majster sveta F1 Sebastian Vettel dorazil na sobotňajšiu kvalifikáciu v bielom tričku s nápisom v azbuke.

Na tričku bolo vyobrazené podanie rúk na ktorým sa týčil výrazný nápis „priatelia“. Pod rukami bolo ešte slovíčko „mier“ pod ktorým boli všetky slová preložené aj v angličtine.

Podľa informácií Bildu chce Vettel ukázať, že obyvatelia Ruska nie sú nepriatelia, ale vojnovým štváčom na Ukrajine je prezident Putin, nie jeho ľudia.

Nico Rosberg počas prenosu televízie Sky v monackom prístave. Čítajte viac Nie je očkovaný, má smolu. Majster sveta F1 dopláca na radu lekára

Vettel zvolil naozaj vhodné miesto na takéto posolstvo. Azerbajdžan je bývalá sovietska republika a veľa ľudí v krajine hovorí po rusky. A na rozdiel od Európy je infraštruktúra do Ruska stále neporušená.

Vettel sa vždy venuje ekologickým a politickým otázkam. Bolo to zrejmé aj z jeho potítka na pravom zápästí: nosí tam farby Ukrajiny.

Bernie Ecclestone Čítajte viac Ecclestone nastupoval do lietadla so zbraňou, o ktorej nevedel. Zatkli ho

Krátko po vypuknutí vojny nosil aj pretekársku prilbu s vlajkou Ukrajiny. Neustále sa pritom snaží posielať rôzne správy o mieri v tomto konflikte.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ