Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nie je očkovaný, má smolu. Majster sveta F1 dopláca na radu lekára

Šampión z roku 2016 Nico Rosberg je súčasťou tímu televízie Sky. No kým v minulom roku behal s mikrofónom v paddocku, v novom ročníku tam má zakázaný vstup.

11.06.2022 08:30
Nico Rosberg počas prenosu televízie Sky v... Foto:
Nico Rosberg počas prenosu televízie Sky v monackom prístave.
debata (16)

V tomto roku väčšinu rozhovorov poskytol zo svojho domova v Monte Carle a aj počas Veľkej ceny Monaka sa zdržiaval výhradne mimo garáží jednotlivých tímov.

Dôvodom je, že Rosberg nie je očkovaný. Bývalý pilot formuly 1 sa rozhodol nenechať si vpichnúť vakcínu proti covid-19, pretože koronavírus prekonal. Dal tak na rady svojho lekára.

Christian Horner Čítajte viac Pérez predĺžil s Red Bullom. Verstappen starší si po Monaku rypol do tímu

„Nico Rosberg sa zotavil z koronavírusu a momentálne vlastní potvrdenie o jeho prekonaní. Pravidelne si necháva testovať hladinu protilátok a na odporúčanie lekára nepotrebuje žiadne očkovania,“ uviedla Rosbergová hovorkyňa Lena Siepová.

Podľa nej naďalej dodržiava potrebné hygienické a preventívne opatrenia. „Rešpektuje pravidlá F1 a naďalej si plní svoje povinnosti ako komentátor pre britskú televíziu Sky,“ hovorí Siepová.

Bernie Ecclestone Čítajte viac Ecclestone nastupoval do lietadla so zbraňou, o ktorej nevedel. Zatkli ho

V médiách sa objavili informácie, že sa snažil dostať na Veľkej cene Monaka do paddocku a museli ho z priestoru vyviesť až organizátori. „To nie je pravda, nesnažil sa tam dostať,“ dodala hovorkyňa.

V minulej sezóne stačil pracovníkom médií na prístup do paddocku negatívny PCR test. No od nového ročníka bolo zavedené pravidlo, že vstúpiť môžu len očkovaní. Existujú aj výnimky zo zdravotných dôvodov no zdá sa, že Rosberg o ňu nepožiadal.

Ako vyzerajú a čomu sa venujú víťazi VC Monaka F1 Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Legendárny Jackie Stewart triumfoval v Monaku v...

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #očkovanie #Nico Rosberg #koronavírus #Covid-19