Túži byť mamou. Talianska zjazdárka po 14 rokoch opúšťa Svetový pohár

Pravda | 08.03.2022 07:30
Francesca Marsagliová Foto:
Francesca Marsagliová.
Francesca Marsagliová po sobotňajšom superobrovskom slalome oznámila ukončenie kariéry. Talianska lyžiarka na instagrame napísala, že už nemôže súťažiť na sto percent.

"Skončila sa jedna kapitola môjho života. Štrnásť rokov vo Svetovom pohári. Nebolo to ľahké, no môžem vám povedať, že to bolo vzrušujúce.

Kto by si bol pomyslel, že prídem od Kolosea dobyť miesta v top 7 na svete v mojich všetkých štyroch špecializáciách," uviedla 32-ročná rodáčka z Ríma, pre zimné športy netradičného mesta.

Absolvovala 225 pretekov Svetového pohára v zjazde, super G, obrovskom slalome a kombinácii.

Rakúsko Lyžovanie Schladming SP Slalom Ženy 2. kolo Čítajte aj Z patu je šach. Dá Shiffrinová Vlhovej aj mat?

Debutovala v Sestriere v roku 2008 a jej najväčším úspechom je 3. miesto v zjazde v Lake Louise v roku 2019. Bolo to pre ňu jediné pódiové umiestnenie medzi elitou.

„Viem, bola som súčasťou najsilnejšieho talianskeho tímu v histórii, takže som sa oproti nim (krajankám, pozn.) cítila z pohľadu čísel maličká, no slzy, pohľady a slová, ktoré mi kolegyne venovali v poslednom štarte, pre mňa znamenajú viac než tisíc víťazstiev,“ zdôraznila.

Rakúsko Lyžovanie Schladming SP Slalom Ženy 2. kolo Čítajte aj V Pekingu som zlyhala, tvrdí Shiffrinová. Pre Vlhovú a spol. má jasný odkaz

Poďakovala aj rodine, priateľom a sponzorom.

„Telo mi naznačilo, že už na najvyššej úrovni už nie je konkurencieschop­né,“ dodala.

Pre Sports News prezradila, že ešte nevie, čomu sa chce venovať, no túži sa stať mamou: „To bol vždy môj sen.“