Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kritizoval Djokoviča za odmietnutie vakcíny. Známy novinár zomrel počas Australian Open

Známy tenisový novinár Mike Dickson zomrel v Melbourne počas nedávneho grandslamového turnaja Australian Open. Stalo sa tak iba niekoľko dní pred jeho šesťdesiatymi narodeninami.

01.02.2024 10:01
Novak Djokovič Foto:
Novak Djokovič.
debata (309)

V minulosti patril medzi veľkých kritikov Novaka Djokoviča. Svetovej hviezde vyčítal nekonvenčné názory.

O smrti známeho britského žurnalistu informovala jeho rodina na sociálnej sieti. „Zničení oznamujeme, že náš úžasný manžel a otec Mike skolaboval a zomrel v Melbourne počas Australian Open. Tridsaťosem rokov žil svoj sen a pokrýval šport po celom svete. Bol to skutočne veľký muž a bude nám veľmi chýbať,“ píše sa v stanovisku rodiny.

Dickson pracoval od roku 1990 v britskom denníku Daily Mail, pôvodne bol bedmintonový korešpondent. V rámci športovej žurnalistiky bol uznávanou osobnosťou, vo svojom obore išlo v podstate o legendu.

Ako informoval portál Human Events, v minulosti sa Dicskon viackrát tvrdo postavil proti srbskému tenistovi Novakovi Djokovičovi, ktorý bol častou témou jeho textov.

„Vitajte v šialenom svete Novaka Djokoviča: Antivaxerská tenisová superhviezda je objímač stromov, ktorý verí, že bosniacke ‚pyramídy‘ vyžarujú mystickú energiu a že pozitívne myšlienky dokážu očistiť vodu,“ písal napríklad Dicskon.

„Novak Djokovič by si mohol odmietnutím vakcíny zničiť svoje šance stať sa GOAT (najlepším hráčom všetkých čias),“ znel titulok Britovho článku v roku 2022.

Tomáš Šmíd Čítajte viac Legendárny Šmíd: Tu si ľudí, ktorí niečo dokázali, vážia. Neviem, ale keď ide Mečíř po Bratislave, asi ho netľapkajú po pleci, hoci si to zaslúži

Práve o tom, že sa rodák z Belehradu nemieni dať zaočkovať, písal pred dvomi rokmi žurnalista celkom často. „Hovorí, že chce viac informácií, ale koľko ich ešte potrebuje? Celosvetovo bolo podaných viac ako desať miliárd dávok a v súčasnosti existuje množstvo dôkazov,“ uvádzal Dicskon v spomenutom texte.

Inokedy ho zase označil za „úbohého“, „fanatika“ alebo „nebezpečného šarlatána“. Nie je teda prekvapivé, že sa postavil na stranu Austrálie, keď Djokoviča v roku 2022 deportovala z krajiny.

Napriek tomu, že Dicskon patril k veľkým kritikom aktuálnej svetovej jednotky, Novak Djokovič po jeho skone zaželal na sociálnej sieti úprimnú sústrasť novinárovej rodine.

„Odpočívaj v pokoji,“ doplnil 36-ročný Srb, ktorý na tohtoročnom úvodnom grandslamovom turnaji skončil v semifinále na rakete neskoršieho víťaza Janika Sinnera z Talianska.

Najlepšie svetové tenistky v bikinách Fotogaléria - 46 fotiek Všetky fotky
Niektoré by sa kľudne mohli živiť aj...
309 debata chyba