Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie všetkých potešil predčasný návrat Halepovej. Mala si sa vydať inou cestou, odkázala jej bývalá jednotka

Dopingová hriešnica Simona Halepová má za sebou návrat do tenisového kolotoča. Jej staronovú prítomnosť na kurtoch však neprivítali všetci.

20.03.2024 20:11 , aktualizované: 20:30
Simona Halepová Foto:
Simona Halepová je opäť súčasťou kolotoča WTA.
debata (10)

Dvojnásobná grandslamová šampiónka štartuje na turnaji v Miami vďaka voľnej karte. Pôvodne na ňom vôbec nemala hrať, keďže vlani v septembri jej Športový arbitrážny súd v Lausanne naparil štvorročný trest za doping.

No ako je známe, Rumunka si v súdnej sieni vybojovala skrátenie trestu na deväť mesiacov. Tie si odpykala a jej návratu na kurty tak nič nebránilo.

To sa nepáči Dánke Caroline Wozniackej, ktorá sa do sveta tenisu vrátila po materskej pauze. Poukázala na to, že Halepovej trest bol skrátený, nie zrušený.

Simona Halepová Čítajte viac Kedysi jej zmenšili gigantické prsia, teraz skrátili monštruózny trest. V očiach hráčky od Čierneho mora opäť vzbĺkol oheň

„Chápem, že na turnaji chcú mať veľkú hviezdu, ale keď mal niekto pozitívny dopingový test, tak by nemal dostať voľnú kartu. Ak sa chcete vrátiť, mali by ste sa vypracovať z dna,“ nechala sa počuť 33-ročná bývalá svetová jednotka.

Skrátili jej dištanc. Nejde o vymazanie trestu, ale o skrátenie. Ja si želám iba čistý šport, nič viac. Chcem, aby mal tenis dobré vzory pre mládež.

V tenise je mnoho rivality, konkurencie či peňazí, ale chcem férový boj," dodala Dánka s tým, že s Halepovou mali vždy korektné vzťahy.

Simona Halepová, tenis Čítajte viac Jedno z najdôležitejších víťazstiev rumunskej hriešnice. Halepová si na súde vybojovala návrat k tenisu

Rumunská hviezda, ktorej comeback sa na turnaji v Miami skončil v 1. kole na rakete španielskej tenistky Badosovej, výčitkám na jej adresu nerozumie.

"Prečo to povedala? Veď som neurobila nič zlé. Nepodvádzala som. Nedopovala som. Ďakujem organizátorom, že mi dali voľnú kartu a možnosť hrať na takomto veľkom turnaji.

Bolo skvelé byť opäť v hre. To, že je voči mne negatívny len jeden človek, nie je až také dôležité, pretože mám okolo seba stovky ľudí, ktorí mi dávajú lásku," povedala 32-ročná Halepová.

Jej situácia dala spomenúť na Máriu Šarapovovú, ktorú tiež potrestali za doping. Keď sa vrátila na kurty, organizátori turnajov jej dávali voľné karty, čo tiež sprevádzala veľká kritika.

Zaujímavosti zo života a kariéry Simony Halepovej Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Krásna Simona Halepová je späť. Ak sa chcete...
10 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #tenis #návrat #Simona Halepová #Caroline Wozniacka #suspendovanie