Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jedno z najdôležitejších víťazstiev rumunskej hriešnice. Halepová si na súde vybojovala návrat k tenisu

Rumunská tenistka Simona Halepová uspela so svojím odvolaním a Športový arbitrážny súd v Lausanne (CAS) jej v utorok skrátil štvorročný trest za doping na deväť mesiacov. Dvojnásobná grandslamová šampiónka sa tak môže ihneď vrátiť na kurty.

05.03.2024 17:09
Simona Halepová, tenis Foto:
Tenisová kariéra Halepovej dlho visela na vlásku.
debata (5)

CAS uviedol, že jeho sudcovia čiastočne vyhoveli Halepovej odvolaniu a skrátili jej zákaz činnosti, ktorý sa uplatnil spätne a deväťmesačný trest tak vypršal už vlani v júli.

Trojčlenný súd rozhodol, že Halepová mala pozitívny test po tom, čo sa zakázaná látka „dostala do jej tela konzumáciou kontaminovaného doplnku.“

Bývalá svetová jednotka dostala trest v septembri 2023 na základe pozitívneho nálezu na US Open 2022 a následných nezrovnalostí v biologickom pase.

712606538 Čítajte viac Nevie, čo si počne, ak na súde neuspeje. Bývalá svetová jednotka bojuje proti drastickému zákazu činnosti

Halepová sa proti rozhodnutiu Medzinárodnej agentúry pre tenisovú integritu (ITIA) odvolala a tvrdila, že pozitívny test na roxadustat spôsobili kontaminované výživové doplnky.

Táto látka stimuluje telo k väčšej produkcii prirodzeného hormónu EPO, ktorý je už dlho dopingovým prostriedkom preferovaným u vytrvalostných športovcov.

Ak by zostala v platnosti pôvodná dĺžka trestu, vypršal by až v októbri 2026, keď by Halepová mala už 35 rokov. Informovala agentúra AP.

Maria Šarapovová vtedy a teraz Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Maria Šarapovová sa v Paríži ukázala s novým...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #tenis #čas #Simona Halepová #Športový arbitrážny súd