Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ochorenie brzdí jej rozlet. Emotívny príspevok mladej tenistky, zrušila štart aj na Slovensku

Talentovaná 22-ročná nemecká tenistka Eva Lysová trpí reumatickým autoimunitným ochorením. 146. hráčka svetového rebríčka to prezradila v emotívnom príspevku na sociálnej sieti.

11.03.2024 07:40
Eva Lysová Foto:
Eva Lysová.
debata

Lysová sa v posledných týždňoch odhlásila z viacerých turnajov, čo vyvolávalo otázky okolo jej zdravotného stavu. Teraz priznala, že od štartu profesionálnej kariéry bojuje s ochorením, ktoré výrazne brzdí jej tenisový rozlet.

V roku 2020 jej lekári diagnostikovali spondyloartrózu. Ide o autoimunitné reumatické ochorenie, pri ktorom sa nádeji nemeckého tenisu zapália kĺby a chrbtica, čo jej spôsobuje silné bolesti a vážne ovplyvňuje kvalitu života a kariéry.

03. Djokovič Čítajte viac Djokovič ako ho (ne)poznáte. Fanúšikov bavil futbalovým umením, vystrúhal oslavu à la Ronaldo

„Toto je fyzická výzva, ktorej musím čeliť každý deň okrem fyzickej námahy,“ napísala Lysová v emotívnom príspevku na Instagrame. „Vďaka veľkej podpore a liečbe zo strany môjho lekárskeho tímu si stále môžem plniť svoj športový sen a dostať zo seba to najlepšie," pokračovala Nemka.

Kvôli zdravotného stavu je nútená pravidelne meniť svoj turnajový kalendár. V tomto roku sa Lysová predstavila zatiaľ len na turnaji WTA 125 v Canberre, na Australia Open v Melbourne a naposledy na februárovom turnaji WTA 1000 v Dubaji. Minulú stredu musela narýchlo zrušiť svoju účasť na turnaji ITF na Slovensku.

Aryna Sabalenková Čítajte viac Medvedev či Sabalenková sú na olympiáde vítaní. Rusi a Bielorusi môžu hrať v Paríži, no musia splniť podmienku

Napriek nepriaznivým okolnostiam je Lysová bojovníčka a na sociálnej sieti okrem textu zverejnila aj fotografiu na nemocničnom lôžku s kanylou v ruke.

„Počas mojej športovej kariéry mi často hovorili, že som na vrcholový tenis príliš slabá. O to silnejšou hráčkou som sa stala. Som presvedčená, že vášeň pre šport ma bude poháňať aj naďalej,“ sľubuje svojim fanúšikom rodená Ukrajinka. Zatiaľ nie je jasné, kedy sa talentovaná hráčka najbližšie predstaví na tenisovom kurte.

Maria Šarapovová vtedy a teraz Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Maria Šarapovová sa v Paríži ukázala s novým...
debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #WTA #reumatické ťažkosti #Eva Lysová