Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Post jednotky? Odmena za vydarenou sezónou

Len 42 mesiacov jej stačilo na to, aby sa stala najlepšou slovenskou tenistkou vo svetovom rebríčku WTA Tour. Dominika Cibulková patrí medzi najväčšie talenty svetového tenisu. Hoci meria len 161 cm, dokáže súperiť s najlepšími hráčkami sveta. Tento rok zdolala päť účastníčok záverečného turnaja WTA Championships, vrátane víťazky Venus Williamsovej.

11.11.2008 09:31
Dominika Cibulková a jej odznaky Foto:
Dominika Cibulková a jej odznaky.
debata

Ako ste prijali skutočnosť, že v aktuálnom svetovom rebríčku figurujete pred Danielou Hantuchovou?
Nerobím z toho veľkú vedu. Beriem to ako odmenu za vydarenou sezónou. Myslím si, že ja i Daniela sa skôr porovnávame s hráčkami z Top 10.

Naozaj ste ani očkom nesledovali vývoj v rebríčku?
Pred odchodom na dovolenku sme sa s trénerom pozreli na hráčky, ktoré boli renkingovo blízko mňa. Boli sme zvedaví, ktorým tenistkám padajú body. A medzi nimi bola aj Daniela. Ale nijako špeciálne sme to neriešili.

Boli ste už niekedy líderkou medzi slovenskými tenistkami?
Áno, bola som jednotkou medzi dvanásťročnými, štrnásťročnými i osemnásťročnými. Ale v ženskom rebríčku je to úplne iné. Veľmi si to cením.

Post slovenskej jednotky ste získali, pretože Hantuchová neobhájila body z vlaňajšieho turnaja majsteriek a v rebríčku klesla. Tešilo by vás viac, keby ste si prvé miesto vybojovali vlastnou zásluhou?
Mojím cieľom na túto sezónu bolo dostať sa blízko k najlepšej svetovej tridsiatke. Pracovala som veľmi tvrdo a dosiahla som výborné výsledky. Zameriavala som sa len na seba. Vôbec som nemyslela na to, že by som mohla predbehnúť Danielu.

Vymenili by ste všetky turnajové úspechy v tomto roku za účasť v semifinále grandslamového turnaja?
To je veľmi záľudná otázka. Každý turnaj bol pre mňa veľkou školou. Získala som množstvo cenných skúseností. Zdolala som hráčky z absolútnej špičky sveta. Keď si teraz rekapitulujem celý rok, asi by som nemenila.

Včera ste sa vrátili z dovolenky na Maledivách. Oddýchli ste si?
Veľmi. Prežila som tam nádherných dvanásť dní. Mám veľa pekných zážitkov.

Kedy začínate prípravu na ďalšiu sezónu?
Hneď po návrate začnem pracovať na kondičke. Do tridsiateho novembra som doma a potom odchádzam s trénerom Pláteníkom na mesačný tréningový pobyt na Floridu. Po návrate strávim Vianoce doma a potom odletím do Austrálie na zápasy Hopman Cupu. V novej sezóne by som sa rada usadila medzi najlepšou dvadsiatkou a chcem sa priblížiť aj k Top 10.

debata chyba