Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Odhaľovala dlhé nohy a dekolt, rozpaľovala fanúšikov. Mala záhadný život: Prísny otec a náhla smrť sestry

Talianka Camila Giorgiová síce nebola veľmi úspešnou tenistkou, no svojim vzhľadom na seba dokázala strhnúť pozornosť fanúšikov.

16.05.2024 21:36 , aktualizované: 19.05.2024 10:19
Camila Giorgiová Foto:
Camila Giorgiová, dnes už bývalá talianska tenistka.
debata (3)

Rodáčku z Macerata vďaka jej kráse, dlhým nohám a vyzývavému dekoltu mnohí prirovnávali k slávnej Ruske Anne Kurnikovovej.

Giorgiová sa len pred pár dňami nečakane rozhodla, že dá vo veku 33 rokov tenisu zbohom. Urobila tak bez oficiálneho oznámenia a mnohé zahraničné médiá konštatujú, že jej ukončenie kariéry je skutočnou záhadou.

Za jeden z dôvodov jej kroku sa uvádza, že tak urobila preto, aby sa stratila z dohľadu daňovej kontroly. Podľa talianskych médií totiž spreneverila veľkú sumu peňazí. Denník Corriere Della Sera uviedol, že telefóny tenistky, jej otca a zároveň trénera, ako aj jej bratov boli vypnuté.

05. Sebastian Korda Čítajte viac Škandál v priebehu zápasu tenistu Kordu. Urážky na adresu partnerky, dcéry Pavla Nedvěda

Giorgiová nedokázala svoju veľkú popularitu medzi fanúšikmi využiť aj na dosahovanie špičkových výsledkov. Počas profesionálnej kariéry, ktorá trvala 18 rokov, vyhrala iba štyri turnaje WTA.

Počas kariéry zarobila viac ako 6 miliónov eur a jej sponzorské príjmy mali dosiahnuť trikrát viac. Jej najlepším grandslamovým umiestnením je účasť vo štvrťfinále Wimbledonu 2018, kde ju zdolala Serena Williamsová 2:1 na sety. Práve v tom istom roku sa dostala najvyššie vo svetovom rebríčku, v októbri jej patrilo 26. miesto.

Tenisoví experti verili, že Giorgiová má všetky predpoklady stať sa tenisovou superhviezdou. Zdôraznil to v jej začiatkoch aj legendárny tréner Nick Bolletieri.

Nikola Bartůňková Čítajte viac Mladú Češku prichytili v Trnave s dopingom. Jej skvele rozbehnutá kariéra je vážne ohrozená

No chýbala jej psychická stabilita, vyrovnanosť výkonov a spätný pohľad potvrdzuje, že túto bariéru nedokázala nikdy prelomiť.

Mnohí analytici sa prikláňali k názoru, že Talianke by sa na kurtoch omnoho viac darilo, keby zmenila trénera. No počas celej kariéry, presnejšie od útleho detstva, ju viedol otec Sergio Giorgi.

Podľa odborníkov ide o tvrdohlavého a špecifického človeka. Giorgi prišiel do Talianska ako emigrant z Argentíny, bývalý účastník vojny o Falklandy a zástanca prísnej a pevnej disciplíny.

Talianska tenisová kráska Camila Giorgiová Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Falšovala očkovanie, pristane jej negližé....

Vždy bol blízko svojej dcéry, pozorne sledoval každý jej krok, kontroloval jej život aj kariéru – ako z tenisového hľadiska, tak aj z hľadiska marketingovej príťažlivosti. Na konci tínedžerského veku mala našliapnuté napodobniť úspechy Šarapovovej či Kurnikovovej.

Napriek neprajným hlasom Giorgiová svojho otca trénera vždy bránila. Nikdy nedovolila, aby ho niekto kritizoval, najmä nie kvôli nej.

A to napriek tomu, že často na jej zápasoch neovládol emócie, vytváral škandály, nadával a urážal rozhodcov. Mnoho krát bol vyhodený z hľadiska, platil vysoké pokuty no nikdy sa nezmenil.

Dominika Cibulková Čítajte viac Zhodila 17 kíl za pol roka. Cibulková predviedla vyrysované telo, prezradila recept na úspech

Giorgiovej tenisový rast mohla ovplyvniť aj veľká rodinná tragédia. Má staršieho brata Leandra a mladšieho Amadea. No mimoriadne dôležitou osobou v jej živote bola sestra Antonella, ktorá zahynula pri autonehode v Paríži v roku 2011.

Možno aj to je dôvod, prečo sa jej na grandslamovom Roland Garros nedarilo. Pri desiatich štartoch sa cez 3. kolo dostala iba raz, v roku 2022 sa na French Open prebojovala do osemfinále.

Čo sa týka súkromného života, ten si Talianka strážila a bulvárne médiá sa toho dozvedeli len veľmi málo. Údajne mala vzťah so Santiagom Tavernom, o osem rokov mladším tenistom z Argentíny.

Pred ním bola citovo naviazaná na talianskeho tenistu Giacoma Miciniho a v roku 2016 sa zasnúbili. No hneď nasledujúce leto sa cesty tohto páru rozišli.

Nadal Djokovič Čítajte viac Novak, prečo si najlepší v histórii? Nadalov blízky človek odhalil, v čom je Srb iný ako Rafa či Federer

Giorgiová pri každej príležitosti spomenula, že všetky svoje tenisové úspechy dosiahla najmä vďaka vytrvalosti svojho otca. Sergio Giorgi z tribúny otravoval súperov čudnými zvukmi, nadávkami a vyvolával rozruch.

Talianka dosiahla skvelé výsledky počas pandémie koronavírusu, keď s ňou kvôli obmedzeniam necestoval jej otec. Niektoré médiá v tom čase Giorgiovú obviňovali z toho, že má falošný certifikát o očkovaní na covid-19.

Napriek ukončeniu kariéru sa však na krásnu tenistku zrejme tak skoro nezabudne. Je populárna na sociálnych sieťach, kde ju sleduje cez 730-tisíc ľudí. Dlhodobo propaguje vlastnú módnu značku, ktorá vyrába oblečenie pre ženy, ktoré dokážu spojiť zmyselnosť a štýl.

Nedávno Giorgiová uviedla, že hoci miluje šport, aktuálne už preferuje svet módy. Lásku k nej zdedila po svojej matke Claudii Gabriele Fuloneovej, ktorá je povolaním módna dizajnérka.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Camila Giorgiová #wta tour