Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Drž hubu! Frustrovaný Djokovič ziapal po fanúšikovi. Historická chvíľa pre nórsky tenis

Svetovej tenisovej jednotke Novakovi Djokovičovi rupli v semifinále antukového turnaja v Monte Carle nervy. Incident sa odohral v dramatickej chvíli rozhodujúceho tretieho setu v zápase proti Nórovi Casperovi Ruudovi.

14.04.2024 09:15
Novak Djokovič Foto:
Novak Djokovič počas konfrontácie s divákom na tribúne.
debata (1)

V kľúčových chvíľach semifinálového stretnutia rozhodilo víťaza 24. grandslamových turnajov pokrikovanie fanúšika z tribúny.

Zlosť v horúcej srbskej krvi Djokoviča prekvitla po tom, čo forhend 36-ročného velikána dopadol tesne za autovú čiaru. Otočil sa k nespratnému priaznivcovi a zakričal: „Drž hubu!“

V tom momente už pravdepodobne Djokovič tušil, že postup do finále v Monte Carle bude pre neho nedosiahnuteľnou métou. Stretnutie s Ruudom napokon prehral po setoch 4:6, 6:1, 4:6 a pripravil pre súpera historický moment.

Ruud sa totiž stal prvým nórskym tenistom v histórii, ktorý dokázal zvíťaziť nad svetovou jednotkou. V nedeľnom finále si o titul v Monte Carle zahrá proti Grékovi Stefanovi Tsitsipasovi.

„Toto je deň, na ktorý veľmi dlho nezabudnem,“ povedal po zápase Ruud. „Nikdy predtým som neporazil svetovú jednotku. Títo tenisti hrajú veľmi dobre tlakom, ale modlil som sa za víťazstvo.“

medvedev Čítajte viac Je hrozný, vyhoďte ho! Ten rozhodca nepotrebuje okuliare, pretože aj tak nič nevidí. Rus zúril na kurte

Na pozápasovej tlačovke už pôsobil Djokovič pokojne a bol vyrovnaný s nečakanou prehrou. „Som zvyknutý na naozaj vysoký štandard, čo sa týka očakávaných výsledkov. Keďže nemám titul, možno v porovnaní s poslednými 15 rokmi, nie je to vôbec skvelá sezóna,“ povedal Djokovič.

Ruudovi zablahoželal k víťazstvu a pochváli najmä jeho hru v prvom a treťom sete. „Hral som semifinále na Australian Open, semifinále tu. Tento rok som odohral iba tri turnaje. Máte sezóny, v ktorých nezačínate dobre. A toto je práve ona,“ dodala svetová jednotka.

Najbohatší tenisti a tenistky na svete Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Rebríček najbohatších tenistov na svete je...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Casper Ruud #ATP Monte Carlo