Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vajda, Becker, dokonca Federer. Nový tréner? Neviem, či vôbec nejaký bude, prekvapil Djokovič

Srbský tenista Novak Djokovič stále nevie, kto bude jeho nový tréner. Prvý muž svetového rebríčka ukončil v stredu spoluprácu s Goranom Ivaniševičom, ktorý nahradil na prelome rokov 2021 a 2022 Slováka Mariána Vajdu.

29.03.2024 09:05
Novak Djokovič Foto:
Novak Djokovič toho ohľadom nového trénera veľa neprezradil.
debata (1)

Chorvátsky kouč prišiel do jeho tímu pred Wimbledonom 2019. Ako hlavný tréner priviedol „Noleho“ k štyrom grandslamovým titulom.

Zvyšných 20 získal s Vajdom, ktorý spolupracoval s hviezdnym tenistom s krátkou prestávkou 15 rokov – od júna 2006 do mája 2017 a po necelom roku potom opäť spoluprácu obnovili.

„Čo sa týka môjho trénera v ďalšej fáze, nemám jasnú predstavu, kto by to mohol byť a či vôbec niekto bude,“ citovala Djokoviča agentúra AFP.

„Trénerov som mal po mojom boku vždy, od malička. Snažím sa teraz vyhodnotiť, čo bude pre mňa momentálne správne,“ vysvetlil 36-ročný Djokovič.

Novak Djokovič a  Marián Vajda Čítajte viac Srbi už vidia u Djokoviča slovenského trénera: Ako reagoval Vajda na otázku o návrate k Novakovi?

V médiách sa ako náhrada za Ivaniševiča objavili mená ako spomínaný Vajda, nemecká legenda Boris Becker. Bývalá svetová jednotka Andy Roddick spomínal ako ideálnu voľbu ikonického Švajčiara Rogera Federera.

Na svoje pomery mal nevýrazný vstup do tejto sezóny. Na Australian Open vypadol v semifinále s neskorším víťazom Jannikom Sinnerom z Talianska.

Bol to jeho najhorší výsledok v Melbourne od roku 2018 s výnimkou ročníka 2022, keď nemohol štartovať pre svoj postoj k vakcíne proti koronavírusu.

Ďalší Talian vyradil Djokoviča v treťom kole v Indian Wells. Ako nasadená jednotka vypadol s Lucom Nardim, 123. hráčom rebríčka ATP, ktorý sa do pavúka dostal len ako lucky loser.

Následne sa Srb odhlásil z Miami Open a najbližšie by sa mal predstaviť v apríli na antukovom Monte Carlo Masters.

Luxusné rezidencie Novaka Djokoviča Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Nikto nezarobil tenisom viac, ako Novak...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #tréner #Novak Djokovič #Marián Vajda #Goran Ivaniševič