Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdne stretnutie. Srbi si na americkej pôde rozdávali komplimenty

Tenista Novak Djokovič a basketbalista Nikola Jokič sú momentálne asi najlepší a zároveň najznámejší srbskí športovci.

04.03.2024 14:38
Novak Djokovič, Nikola Jokič Foto:
Novak Djokovič a Nikola Jokič. Za nimi stojí Vlade Divac.
debata

Prívlastok najlepší asi platí aj celosvetovo, keďže Djokovič je svetová tenisová jednotka a Jokič líder obhajcu trofeje v NBA Denver Nuggets a zároveň úradujúci najužitočnejší hráč finále profiligy.

Títo dvaja sa stretli pred sobotňajším zápasom NBA v Los Angeles, v ktorom Nuggets zdolali domácich Lakers 124:114 aj vďaka 35 bodom a 10 doskokom Jokiča.

Dvadsaťštyrinásobný grandslamový šampión Djokovič si cestou na turnaj ATP Masters do Indian Wells odskočil do Los Angeles pozrieť špičkový basketbal a pozdraviť krajana, ktorého obdivuje ako športovca aj človeka.

"Basketbal je šport, ktorý veľmi milujem. Samozrejme, oceňujem veľkosť LeBrona Jamesa a Nikolu Jokiča,“ povedal Djokovič, cituje ho oficiálny web ATP Tour.

O 211 cm vysokom Jokičovi, ktorý sa v NBA presadil takpovediac na všetkých frontoch, uznanlivo podotkol:

Jannik Sinner, Daniil Medvedev Čítajte viac Z 0:2 na 3:2. Sinner dokázal veľkú vec, americkému rebelovi je z nej dodnes nevoľno. Medvedev bude týždeň mŕtvy

„Je to jeden z najlepších srbských športovcov v histórii. Posledné tri roky dokazuje, že jeho vplyv na basketbal sa už musí posudzovať nielen v srbskom, ale aj európskom či svetovom meradle. Hrá prím v najsilnejšej lige sveta a mám ho rád aj ako o človeka.“

Djokovič sa nechal vyfotiť s Jokičom aj v spoločnosti ďalších skvelých srbských basketbalistov nedávnej minulosti Vladeho Divaca a Marka Jariča či srbského herca Nikolu Djurička.

„Nedá sa úplne dobre opísať, čo znamená Novak Djokovič pre Srbsko. Je to pravý srbský ambasádor a jeden z najväčších majstrov svojho remesla v histórii. Som veľmi rád, že sa osobne poznáme,“ opätoval Jokič komplimenty Djokovičovi.

Po svojom semifinálovom vyradení na Australian Open neskorším šampiónom Jannikom Sinnerom si dal Djokovič viac ako mesačnú pauzu a teraz smeruje na turnaj do Indian Wells, kde v minulosti päťkrát dvíhal nad hlavu víťaznú trofej.

Turnaj v známej púštnej oáze s dotáciou 12,4 milióna USD je mnohými považovaný za piaty najprestížnejší na svete po štyroch grandslamových. Djokovič ho ovládol v rokoch 2008, 2011, 2014, 2015 a 2016.

Tenisti, ktorí sa nestratili ani po kariére Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Nie každý strávi dosiahne toľko ako Federer,...
debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Nikola Jokič