Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smutný pohľad na bývalú svetovú dvojku. Frustrácia zo začarovaného kruhu ju na kurte dohnala až k slzám

Ešte v apríli 2022 bola druhou najlepšou hráčkou planéty, no teraz je rada, keď jej telo vôbec dovolí nastúpiť na kurt. Paula Badosová sa na turnaji v Dubaji rozplakala priamo na kurte.

20.02.2024 21:53
bad Foto:
Paula Badosová sa neubránila slzám.
debata (13)

Paula Badosová sa stále nevie vrátiť do svojej optimálnej formy. Pred necelými dvoma rokmi bola druhou najlepšou tenistkou sveta, no početné zranenia spôsobili, že jej návrat medzi elitu bude veľmi ťažká úloha. Momentálne je na 76. mieste rebríčka WTA.

Predchádzajúcu sezónu ukončila už v v júli po nevydarenom Wimbledone. Odvtedy sa snaží zbaviť sa problémov s chrbtom.

Na začiatku roku 2024 sa vrátila do súťažného diania, no vôbec sa jej nedarí. Jej účinkovanie na turnaji WTA 500 v Dubaji sa skončilo katastrofou.

Dvadsaťšesťročná Španielka narazila v prvom kole na Lulu Sunovú, švajčiarsku hráčku, ktorej v rebríčku patrí 181. miesto.

S tenistkou, ktorá sa v Dubaji objavila len vďaka divokej karte, by Badosová za bežných okolností asi nemala veľa starostí.

No opäť ju zradil problémový chrbát. Po prvom sete, ktorý vyhrala Sunová 6:4, pocítila bolesti a požiadala o ošetrenie. Keď pochopila, že zápas nebude schopná dohrať, rozplakala sa.

Po rozhovore s lekárom a fyzioterapeutkou sa rozhodla pre skreč. Turnaj v Dubaji sa tak pre ňu skončil po necelej hodine hry.

tsitsidosa 1686418030 Čítajte viac Žeby už hviezdnemu páru odzvonilo? Tsitsipas a Badosová reagovali na špekulácie horúcim videom v bazéne

Ide o druhý zápas v roku 2024, ktorý nebola schopná dohrať. Skrečovať musela aj zápas na turnaji v Thajsku, týždeň po Australian Open.

Výsledky naznačujú, že cesta k optimálnej výkonnosti bude ešte dlhá. Na prvom grandslame sezóny sa dostala do tretieho kola, no na iných turnajoch sa nedostala cez druhé kolo.

„Je to zranenie, ktoré nemáte príliš pod kontrolou,“ povedala Badosová ešte v januári. „Pretože na začiatku som si myslela, aha, absolvujem viac hodín rehabilitácie, urobím viac hodín toho alebo onoho a vyliečim sa rýchlejšie. Potom som pochopila, že treba byť trpezlivá a nechať telo, aby sa liečilo samé.“

Krásna priateľka víťaza Australian Open Sinnera Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Pred zvedavými očami fanúšikov ju dokáže...
13 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #zranenie #návrat #Dubaj #Paula Badosová