Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blížiaci sa koniec grandslamového rekordéra? Djokovič pôsobil staro a unavene. Otec Čas je nezdolateľný, pripomenula mu legenda

Od začiatku turnaja nebol vo svojej koži. Kvalitné výkony striedal s priemernými a jeho verní fanúšikovia, zvyknutí na dominantné výkony z minulého roka, ihneď spoznali, že niečo nie je v poriadku.

27.01.2024 14:23
djokovič Foto:
Novak Djokovič počas zápasu s Jannikom Sinnerom v semifinále Australian Open 2024.
debata (9)

Novak Djokovič oslávi v máji 37. narodeniny. S výnimkou pár šedivých vlasov na jeho čiernej hrive by ste mu taký vek nehádali a to najmä vtedy, keď preháňa po kurte o 10–15 rokov mladších súperov.

Lenže na Australian Open, kde skončil v semifinále na rakete Taliana Jannika Sinnera a prišiel o svoju šesťročnú sériu neporaziteľnosti na úvodnom grandslame roka, vyzeral, že aj jeho dobiehajú pribúdajúce roky.

Arina Sobolenková Čítajte viac Demonštrácia sily. Sobolenková nedala šancu čínskej súperke a obhájila titul v Melbourne

"Najlepší hráč tenisovej histórie vyzeral v semifinále tak, akoby sa vracal na kurty po traumatickom zranení. Chýbali mu jeho tradičné zbrane: dominantný bekhend, presný forhend, ako aj účinný drop shot.

Najväčší rozdiel v porovnaní s minulými rokmi však bol v jeho timingu. Pre zlé načasovanie robil množstvo nevynútených chýb. V treťom sete sa síce nadýchol k lepšiemu výkonu, ale trvalo to iba krátko," píše v analýze semifinálového zápasu tenisový insajder Benjamin Hart z amerického New York Magazine.

Jeho slová dokazujú aj štatistiky. Djokovič zakončil duel s 54 nevynútenými chybami a fanúšikovia by dlho lovili v pamäti zápas, v ktorom mal v tejto kolónke také vysoké číslo.

Desaťnásobný šampión Australian Open sám priznal, že to bol jeden z jeho najhorších výkonov na turnajoch veľkej štvorky.

jamrichová Čítajte viac Skvelá správa z Melbourne! Mladá Slovenka sa stala grandslamovou šampiónkou

„Ak mám byť úprimný, počas celého turnaja som sa ani raz nepriblížil k úrovni hry, na ktorú som od seba zvyknutý. To samozrejme neznamená, že to je pre mňa začiatok konca, ako to niektorí ľudia naznačujú,“ vravel Srb po neplánovanom konci v Melbourne.

Tenisoví experti sa zhodujú, že najbližšie mesiace ukážu, či prehra so Sinnerom bola výnimka, ktorá potvrdzuje pravidlo o Djokovičovej dominancii.

„Otec Čas je nezdolateľný, povedal počas prenosu legendárny John McEnroe, keď sledoval, ako sa Djokovič trápi na kurte a nevie nájsť správny rytmus. Známa veta je klišé, ale rovnako je pravdivá a neodškriepiteľná,“ dodáva v komentári New York Magazine.

Srbského velikána teraz čaká pauza a zaslúžená dovolenka, počas ktorej sa bude snažiť načerpať nielen fyzické, ale aj mentálne sily.

Nasledujúcim turnajom by mal byť pre neho Dubai Open, ktorý sa začína v polovici februára. Vlani sa tam prebojoval do semifinále, kde nestačila na Rusa Daniila Medvedeva.

Najbohatší tenisti a tenistky na svete Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Rebríček najbohatších tenistov na svete je...
9 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Novak Djokovič #Australian Open 2024